• POZVÁNKA - Bola raz jedna škola

          • Žiaci divadelného krúžku našej školy dnes, t.j. v sobotu 29.6.2024, hrajú v kinosále Kultúrneho domu divadelnú hru Bola raz jedna škola. Začínajú o 14.00 hod. Príďte ich povzbudiť!

             

        • Súťaž „O pohár riaditeľky školy“
          • Súťaž „O pohár riaditeľky školy“

          • V školskom roku 2023/2024 sa uskutočnila súťaž o najšportovejšiu triedu Základnej školy v Lehote pod Vtáčnikom – O pohár riaditeľky školy. Počas celého školského roka sa žiaci stretali a súperili v najrôznejších športoch od klasických až po úplne nové športy. Najšportovejšia trieda bude odmenená uznaním na celý rok a pohárom, ktorý im už navždy ostane. Poradie je nasledovné - na 3. mieste sa umiestnili žiaci 7. ročníka, druhé miesto tesne obsadili žiaci 9.A a na prvom mieste skončili žiaci 9.B, ktorí si odnášajú pohár. Všetkým zúčastnením triedam ďakujeme a veríme, že v nasledovnom školskom roku si opäť všetci zašportujeme a budeme mať z toho radosť.

          • POZVÁNKA - Spoločné otváranie prázdnin

          • Milé deti, vážení rodičia, starí rodičia - dovoľujeme si zdielať pozvánku na zajtrajšie podujatie.

            Pozývame vás všetkých privítať Letné prázdniny prvým letným podujatím – Spoločné otváranie prázdnin.

            Podujatie sa uskutoční v sobotu 29. júna 2024 od 14,00 hodiny.

            Najskôr sa stretneme v kinosále Domu kultúry, kde nám žiaci Divadelného krúžku pri Základnej škole v Lehote pod Vtáčnikom zahrajú divadelnú hru Bola raz jedna škola.

            Našich divadelníkov budete môcť okrem potlesku podporiť aj dobrovoľným príspevkom. Oni sa rozhodli, že celý výťažok z tohto predstavenia odovzdajú otcovi jedného zo svojich členov, aby mu pomohli pri náročnej liečbe.

            Po skončení divadelného predstavenia sa presunieme na Námestie SNP, kde nás budú čakať koncerty kapiel THE HOOKETEES a LEHOTA ALL STARS.

            Pripravené budú rôzne aktivity, hry, súťaže, maľovanie na tvár, tancovanie a iné zaujímavosti.

            Večer o 21,00 hodine vás pozývame na prvé Letné kino na Námestí. Budeme premietať rozprávku Kocúr v čižmách – posledné prianie. Premietanie bude zdarma, môžete však prispieť dobrovoľným príspevkom na rozvoj kultúry v obci.

            Všetkých vás srdečne pozývame spoločne prežiť prvý prázdninový deň na Námestie SNP.

            Videopozvánka na divadelné predstavenie našich žiakov:

            https://www.facebook.com/reel/804091728365327

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v piatok 28.6.2024 o 7:45 hod. na hádzanárskom ihrisku. V prípade nepriaznivého počasia idú žiaci do tried. 

            V tento deň bude v prevádzke iba ranná ŠKD. 

            Žiaci sú z obeda odhlásení hromadne.

        • Oznam o zápise žiakov na stravu
          • Oznam o zápise žiakov na stravu

          • V súvislosti s poskytnutím dotácie v novom školskom roku 2024/2025 zriaďovateľ zasiela úradu práce aktualizované zoznamy detí, na ktoré žiada dotáciu.

             Preto všetky deti, ktoré chodili na obed, budú zapísané automaticky aj od 1.9.2024.

             Ak niektoré už nechcú chodiť na obed, prosím, informujte čo najskôr p.Zuzanu Múdru.

             Ak neoznámite školskej jedálni inak, dávate týmto súhlas s nahlásením žiaka na stravu na nový školský rok 2024/2025.

             Pre nový šk. rok 2024/25 musí škola ZISŤOVANIE ZÁUJMU o dotácie UROBIŤ NANOVO písomnou alebo elektronickou formou.

            Systém EDUPAGE  prihlasovanie elektronicky pripravuje, vyskúšame ho v septembri 2024.

             Tel. č.  0908 268 194     Zuzana Múdra

        • Rozprávky na Bojnickom zámku
          • Rozprávky na Bojnickom zámku

          • Dňa 21.6.2024  sa žiaci 1.B, 2.A, 2.B tried zúčastnili koncoročného výletu na Bojnickom zámku na predstavení Babičkine  rozprávky. Žiaci a pani učiteľky si mohli zaspomínať na krásne časy v láskavom objatí starej mamy. Pre inšpiráciu si tvorcovia na tohtoročný 26. ročník podujatia Rozprávkový zámok zašli práve k starým mamám, babkám a babičkám a ich múdrostiam. Žiaci boli pozornými poslucháčmi a nechali sa viesť krásnou atmosférou troch príbehov od autorky Boženy Němcovej.

        • Exkurzia v Bojnickom zámku
          • Exkurzia v Bojnickom zámku

          • Dňa 6.6.2024 sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili exkurzie na Bojnickom zámku. Nebola to však obyčajná exkurzia. Dostali sme sa do priestorov, kde sa návštevníci len tak ľahko nedostanú. A ako sa exkurzia  žiakom páčila?

            Z exkurzie v Bojniciach sa nám najviac páčila knižnica. Bolo tam veľa zaujímavých kníh. Neboli písané len v slovenčine ale aj v maďačine, nemčine a ruštine. Pán Erik nám ukázal najstaršiu a najväčšiu knihu a vysvetlil nám aj ako ich chrániť. Bola to zábava, lebo rozprával veľmi zaujímavo. V knižnici aj v reštaurátorskej dielni sme museli mať rukavičky.

            Navštívili sme aj reštaurátorský ateliér kde nás sprevádzala teta Gabika. Videli sme , ako sa opravujú obrazy, sochy z kameňa a dreva ale aj rámy obrazov a kovových štítov. Kurátor Andrej nám rozprával o starých zbraniach.

            Boli sme aj v oblasti marketingu, kde nám pani Lenka vysvetlila aké rôzne profesie sú potrebné pre chod celého zámku. Učili sme sa , ako sa robia plagáty a reklamy a vyskúšali sme si aj aké je to byť sprievodcom. Zahrali sme sa aj na porotu, keď sme mali hodnotiť výklad lektorky a správanie návštevníkov jednej skupiny.

            Všetci žiaci dostali pochvalu za správanie od našich sprievodcov pani Lenky, Gabiky a pána Erika. Zvláštna pochvala patri Ninke Bakusovej a Dianke Rybárovej, nakoľko uhádli záhadnú ingredienciu, ktorú  nám dala ovoňať pani reštaurátorka. Bol to  za studena lisovaný olej z klinčeka. Veľmi pekne ďakujeme pani Tatiane Dobošovej, ktorá nám toto všetko sprostredkovala a vybavila nám aj autobus.

        • Exkurzia vo firme Mäso Ponitrie
          • Exkurzia vo firme Mäso Ponitrie

          • Dňa 23.5.2024 sa trieda 2.B zúčastnila exkurzie v mäsiarstve. Dnes už deti nemajú šancu zažiť klasickú ,,zakáľačku“, preto to bol úžasný zážitok. Pod šikovnými rukami mnohých ľudí vznikali chutné výrobky. Od omáčok, huriek, tlačeniek až po špekačky, slaninky a klobásky...
            Ochutnali sme aj detskú šunku bez éčok. Deťom veľmi chutila.
            Učivo o hospodárskych zvieratách a výrobkoch z mäsa, žiaci videli a zažili aj z iného pohľadu.

             

            Za vybavenie akcie touto cestou ďakujeme p. Sochorovi