• ZBER PAPIERA POKRAČUJE
          • ZBER PAPIERA POKRAČUJE

          • Vážení rodičia, milí žiaci!
             

            Vyhlasujeme medzitriednu súťaž v zbere papiera. Takže, milí žiaci, hor sa do toho! Môžu vám pomôcť aj rodičia, starí rodičia, susedia. Trieda, ktorá nazbiera najviac papiera, bude odmenená peknou cenou, ktorá zatiaľ zostáva tajomstvom. 

            Kedy môžete papier priniesť? V pracovné dni v čase od 7,00 hod  do 15,00 hod.

            Prosíme Vás, papier si doma odvážte, na balík papiera napíšte meno, triedu a váhu balíka a prineste ku kontajneru!

            Pán školník si bude všetko starostlivo značiť!

        • Výlet k zvieratkám
          • Výlet k zvieratkám

          • Naša pani učiteľka Ivetka Kušnírová, vymyslela výlet. Šli sme pozrieť zvieratká. Vyšli sme zo školy a o pol hodinu sme sa dostali k našej pani učiteľke do dvora. Ukázala nám malé vtáčatká – drozdíčatá. Len pred nedávnom sa vyliahli. Pani učiteľka má aj bláznivého psa, ktorý sa volá Simba. Aj toho nám ukázala a chvíľu sa s nami jašil. Potom sme šli k pani Danišovej, ktorá nám ukázala malé kuriatka aj sliepky. Niektoré boli maličké, vyliahli sa len deň pred našou návštevou a niektoré boli už staršie.

            Z tadiaľ sme šli na Pľúvatko. Videli sme tam malé žubrienky, vážky, lekná, pálky močiarne aj vodné pavúky. Potom sme šli pozrieť kone k pánovi Jurajovi Pallovi. Dozvedeli sme sa, že kone nevedia vracať, hrivu majú na to, aby si ochránili hrdlo pred predátormi a vidia veci väčšie ako ľudia. Potom sme sa vrátili do školy a šli sme na obed. Bol to dobrý deň.

            Napísali
            Barbora Vidová a Monika Gašparovičová, žiačky 4. B

        • Deň Zeme 2022 – Investujme do našej planéty
          • Deň Zeme 2022 – Investujme do našej planéty

          • Každoročne si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Cieľom dňa je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje, a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. Prostredníctvom sloganu „Investujme do našej planéty“ upriamuje tohtoročný Deň Zeme pozornosť na potrebu zmeny opatrení v oblasti klímy a apeluje na zodpovednosť nás všetkých. 

            V piatok sme na našej škole uskutočnili výchovno-vzdelávacie aktivity zamerané ku dňu našej planéty Zem. Žiaci na druhom stupni riešili zaujímavé úlohy na 8 stanovištiach, kde  trieda získavala body. Cieľom aktivity, ktorú realizovala pani učiteľka Ing. Kováčová, bolo vytváranie plagátov o zadanom bióme našej planéty. Plagát musel byť doplnený o obrázky a informácie ako sú: stromy, rastliny, živočíchy, teplota, zrážky a miesto výskytu na planéte.

            Pán učiteľ Mgr. Krpelan poďakoval našej planéte so žiakmi výrobou prepojených sŕdc (využitie Möbiovho pásika). Aktivitou žiaci poukázali na využitie alternatívnych zdrojov energie – vodík, slnečná energia, Teslova cievka. Porovnali svoju teplotu tela s povrchovou teplotou Zeme a Slnka. Nezabudli na celosvetový environmentálny problém, globálne otepľovanie.

            Ďalšiu aktivitu realizoval pán učiteľ Mgr. Straka, ktorý vytvoril úlohy k téme stopy zvierat, určovanie typov krajín podľa obrázka a ich charakteristiky. Nezabudol na triedenie živočíšnych druhov v daných biómoch Zeme.

            Pani učiteľka RNDr. Černáková vytvorila úlohy zamerané na kritické myslenie žiakov priraďovaním informácií o našich najznámejších ihličnatých stromoch a kroch. Potom nasledovala úloha v pracovnom liste k téme triedenia informácií živočíšnych druhov na našom území. Nezabudli sme na ohrozené, chránené druhy živočíchov zapísané v CITES, ktoré boli doplnené o ich charakteristiku, ako aj ich zaradenie v systematike s ich slovenským názvom.

            Zaujímavým bolo stanovište pani učiteľky Mgr. Novotnej, kde žiaci stavali hmyzie domčeky. Materiálom bol korok, bambus, slama, drevné štiepky, kôra, šišky a podstielka zvierat. Nápomocný bol aj pán učiteľ Mgr. Lacko.

            Aktivitám sa nevyhli ani cudzie jazyky. V predmete anglický jazyk s pani učiteľkou Ing. Mikušovou žiaci hádali zvieratá v lese, v mori, na púšti a v savane. Informácie dopĺňali piesňami a pracovným listom. 

            Na stanovisku pani učiteľky Mgr. Oršulovej si žiaci pozreli prezentáciu o biómoch Zeme a ľuďoch , ktorí žijú v jednotlivých biómoch. Stanovište bolo zamerané na život ľudí (zvlášť detí) v jednotlivých častiach našej planéty. Ďalej nasledovala skupinová práca, kde žiaci mali obrázky detí žujúcich v jednotlivých biómoch v detskej izbe so svojimi hračkami znázorňujúcimi povolanie, ktoré by chceli  v budúcnosti vykonávať. Na základe popisu mali priradiť správne text ku obrázku. Potom si v určitom časovom limite preštudovali texty a nasledoval test čitateľskej gramotnosti. Na záver každá skupina na počítači vypracovala interaktívnu hru.

            Posledným stanoviskom bola pani učiteľka Mgr. Teličáková, ktorá riešila so žiakmi tému odpadov pomocou čitateľskej gramotnosti a vypĺňaním pracovných listov.

            Veľká vďaka patrí našim najstarším žiakom, našim deviatakom, ktorí boli nápomocní v triedach, ako aj pri aktivitách s pánmi učiteľmi.

        • POĎAKOVANIE
          • POĎAKOVANIE

          • Ďakujeme všetkým, ktorí venovali 2% z Vašich daní rodičovskému združeniu pri Základnej škole v Lehote pod Vtáčnikom.

            O použití finančných prostriedkov bude uvážene rozhodnuté tak, aby čo najviac pomohli skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v našej škole a aktivity našich žiakov.

            V mene našich žiakov srdečne ďakujeme!

        • ZOO-lympiáda 2022
          • ZOO-lympiáda 2022

          • ZOO-lympiáda je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov všetkých typov škôl. V utorok 17.5. sa naši žiaci zúčastnili vedomostných prednášok na témy, ktoré sú venované svetu zvierat a ich životnému prostrediu. V tomto roku je 4. ročník tejto populárnej súťaže, ktorá sa koná v národnej ZOO Bojnice. Cieľom súťaže je zvýšiť záujem detí, žiakov a študentov slovenských  škôl o zoológiu, ekológiu a ich environmentálne povedomie. Súčasne má prispieť k zlepšeniu informovanosti a angažovanosti v otázkach životného prostredia, a k zvýšeniu environmentálneho povedomia verejnosti vrátane posilnenia spolupráce a komunikácie so zainteresovanými skupinami.

            Témy súťažných otázok 4. ročníka:

            1] Ochráňme život v korunách stromov (odborný garant Vladimír Slobodník)

            2] Ochráňme život vo vzduchu a pod hladinou (odborný garant Matej Žiak)

            3] Ochráňme život v lese pomocou pobytových znakov (odborný garant Jaroslav Slašťan)

            4] Skúsme žiť v súlade s prírodou (odborná garantka Andrea Klasová)

            Našu školu reprezentovali na prednáškach, ale aj v súťaži, ktorá sa bude konať 28.6. títo žiaci: 6.A - Zuzana Ďurinová, Aurel Hýrošš a Ondrej Kušnír, 7.A - Dávid Bukovan a Andrej Ďureje, 7.B - Dominika Benčíková, Hana Danáková, Matúš Gajdoš, Alexandra Korenačková, Paulína Mičková, Marko Oršula Ema Pernišová a Sofia Vidová, 8.A - Peter Šorman, Davide Trappolini a Monika Vidová, 8.B - Miroslav Javorka a Adam Lutring.

            V deň súťaže im držíme palce.

        • TESTOVANIE T9 – slovenský jazyk a literatúra
          • TESTOVANIE T9 – slovenský jazyk a literatúra

          • V celoslovenskom testovaní žiakov 9.ročníka, ktoré sa konalo 6.apríla 2022, dosiahli naši žiaci výborný výsledok aj zo slovenského jazyka. Priemerná úspešnosť v SR bola 59,1 %,  úspešnosť našich žiakov bola 63,6. Najlepší výsledok v testovaní dosiahli Róbert Hurtiš – 100 % a Eliška Gajdošová – 96,7 %.

            Žiakov pripravovala na testovanie pani učiteľka Mgr. Erika Cipovová.

            Teší nás, že naši žiaci dosiahli veľmi pekný výsledok, všetkým blahoželáme.

            Úprimná vďaka patrí všetkým, ktorí sa spolupodieľali na príprave našich deviatakov aj v minulosti.

        • Testovanie MAT T9 - 2022 („Monitor z matematiky“)
          • Testovanie MAT T9 - 2022 („Monitor z matematiky“)

          •          Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl sa uskutočnilo 6. apríla 2022. Test z matematiky písalo celkovo viac ako 42 000 žiakov z 1 598 škôl. Priemerná úspešnosť žiakov v teste z matematiky bola 53,2 % (SR). Naši žiaci dosiahli priemernú úspešnosť 61,41 % (9.A 58,13 % a 9.B 64,51 %). Nad celoslovenským priemerom sme o +8,21 %.     Najlepšími riešiteľmi boli z 9.A: Šimon Baranovič (96,7 %), Tereza Gajdošová (90 %), Kristián Múdry (100 %) a Michaela Vidová (93,3 %),

            z 9.B: Nikol Fábryová (96,7 %), Eliška Gajdošová (90 %) a Róbert Hurtiš (93,3 %).

            K výsledkom žiakom (aj škole) gratulujeme, ďakujeme im za svedomitú prípravu. Poďakovanie patrí aj pani učiteľkám na prvom stupni a pani učiteľkám matematiky na druhom stupni.

            Na testovanie pripravoval: Mgr. Matej Krpelan

          • Oznam pre 6.- 9. ročník

          • Dňa 18.5.2022 (streda) budú mať žiaci 6.- 9. ročníka v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. ovýchove a vzdelávaní (školský zákon) riaditeľské voľno. V uvedených ročníkoch nie je možné zabezpečiť vyučovanie z dôvodu konania celoslovenského Testovania 5. Žiaci ročníkov 6.-9. budú hromadne odhlásení z obeda.

        • Exkurzia vo firme HATER – Handlová s.r.o
          • Exkurzia vo firme HATER – Handlová s.r.o

          • Dňa 9. mája 2022 sa žiaci 3.A triedy zúčastnili na exkurzii vo firme HATER – Handlová s.r.o. Exkurziou nás sprevádzal riaditeľ firmy. Po úvodnej prezentácii, kde žiakov podrobne informoval o nutnosti triedenia odpadu a jeho druhotnom spracovaní, ich previedol po dvore, na ktorom sa mohli zoznámiť s používanou technikou. Najviac ich však zaujal malý traktorček určený na čistenie ciest a chodníkov, do ktorého si mohli všetci sadnúť. Potom ich autobus odviezol na skládku, kde mali možnosť prezrieť si triediacu linku komunálneho odpadu, kompostovisko a samotnú skládku. Žiaci, okrem malého balíčka, získali na tejto exkurzii mnoho vedomostí, ktoré budú môcť využiť vo svojom ďalšom živote. Chceli by sme sa v mene všetkých žiakov poďakovať Branislavovi a Tatiane Dobošovcom, ktorí nám sponzorsky zabezpečili túto exkurziu.  Mgr. V. Cipov

        • Školský semafor - aktuálne informácie
          • Školský semafor - aktuálne informácie

          • ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený, naďalej však platia nasledovné pravidlá:

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Rodič predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č.1 / elektronicky cez EduPage).

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

            Úplné znenie usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu nájdete v prílohe (napr. informácie o karanténe, izolácii atď).

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete sa tento školský rok konala papierovou formou 11. 04. 2022. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. Z našej ZŠ sa zapojilo 52 žiakov (z toho 43 žiakov z 1. – 4. ročníka).

            Najúspešnejší boli:

            Sebastián Baranovič, 2.B, 100 % (z max. počtu bodov),

            Aneta Adamická, 1.A, 93,33 %, 

             Matyáš Barčin, 1.A, 93,33 %.     Gratulujeme!

        • Stavanie mája
          • Stavanie mája

          • V piatok 29.4.2022 naša škola dostala novú výzdobu v podobe  školského mája. Cez druhú hodinu žiaci dostali informáciu o tradícií stavania mája. Počas tretej hodiny sa už rozozvučal spev slovenských ľudových piesní po družinárskej chodbe sprevádzaný gitarou pána školníka a harmonikou pani učiteľky Ivetky. Niektoré deti sa obliekli aj do ľudových krojov, čo bolo veľmi milé. Vonku sme náš májik ozdobili stužkami a potom ho už deviataci umiestnili na čestné miesto. Deti z prvého a druhého ročníka májiku ešte zaspievali a zatancovali, Miuška Slezáková a Linduška Hurtišová mu zahrali na flautách. Ďakujeme pani učiteľkám, ktoré nacvičili s deťmi naše slovenské ľudové piesne. Veríme, že takýchto pekných akcii ešte do konca roka niekoľko zvládneme.

        • Turnaj v minifutbale „MC DONALD CUP“
          • Turnaj v minifutbale „MC DONALD CUP“

          • Dňa 27.04.2022 sa naši žiaci zúčastnili na okresnom finále turnaja v minifutbale „MC DONALD CUP“, kam postúpili, ako víťazi obvodového kola, spolu s družstvami: Handlová, Bojnice a Prievidza. Po výhre na Handlovou 11:2 a Bojnicami 4 :1 a prehre s Prievidzou 4:7 obsadili pekné druhé miesto. Našu školu reprezentovali : David Môťovský, 3.B, Simon Kapuš 3.B, Matej Gabaš 3.A, Peter Perniš 3.A, Tomáš Šnirc 3.B, Patrik Pánis 4.B, Simon Oršula 4.B, Tomáš Oršula 4.B, Dominika Kluvancová 4.B a Michaela Hajsterová 4.B. Gratulujeme!

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • 28. apríla 2022 sa aj naša obec zapojila do celoslovenskej akcie Deň narcisov. Na našej škole bolo jedno zo stanovíšť, kde mohli ľudia prispieť a dostať na pamiatku kvietok narcisu. Ďakujeme šikovným dievčatám z deviateho ročníka Hanke, Lucke a Terezke za ochotu pri službe na chodbe a pripínaní kvietkov. Všetkým, ktorí ste prispeli srdečne ďakujeme. Vyzbieraná suma v obci bola 1 413 €. Kiežby ste nikto peniaze z tejto zbierky nikdy nepotrebovali.

          • Každý iný, všetci rovní

          • Drvivá väčšina z nás sme určite šťastní, že nám slúži zdravie a môžeme sa bez obmedzení rozvíjať, vzdelávať....Nie všetci však majú také šťastie. A práve toto sme chceli deťom priblížiť veľmi peknou akciou, ktorá sa konala na našej škole v dňoch 20.4. a 21.4.2022. Zavítali k nám pedagogickí pracovníci z Pedagogickej fakulty Univerzity Palackého v Olomouci - Ústav špecialněpedagogických studií. Monika, Lucie, Janka, Martin a Pavel nám na piatich stanovištiach venovaných zrakovému a sluchovému postihnutiu, poruchám autistického spektra, telesnému postihnutiu, trpezlivo vysvetľovali, ako sa dokážu vzdelávať aj ľudia s hendikepom. Nie je to jednoduché, ale je to možné! Deti si mohli na vlastnej koži vyskúšať písanie na stroji Braillovým písmom, čítanie kníh v Braillovom písme, chôdzu so slepeckou paličkou, dorozumievanie pri sluchových postihnutiach, autistické okuliare, okuliare simulujúce slepotu, jazdu na vozíku, písanie nohou a ústami, rôzne hry pre hendikepovaných ľudí.... taktiež videli 3D tlačiareň na výrobu pomôcok pre ľudí so zrakovým hendikepom. Za toto všetko z celého srdca ďakujeme úžasnej PhDr. Lucke Pastierikovej, Ph.D., ktorá nám túto akciu sprostredkovala a pripravila. Nebolo to však len o tom, čo deti videli, zažili a mohli si vyskúšať. Bolo to aj o stretnutí so skvelými ľuďmi, ktorí milujú svoju prácu a ich nadšenie bolo vidno aj pri kontakte s deťmi.  Veríme, že toto nebolo naše posledné stretnutie a nájdeme ešte možnosti novej, zaujímavej spolupráce.

             

            Reakcie detí:

            Streda sa mi veľmi páčila. Učitelia, ktorí prišli boli veľmi milí a mali pripravené perfektné atrakcie. Veľmi sa mi páčilo behanie z paličkou pre slepých a vozíčky, ale aj všetko ostatné. Bolo to zábavné, poučné, a nemuseli sme sa učiť😁                         

                                                                                                                                    Sára, 5.ročník

             

            Naša škola bola poctená návštevou pracovníkov z Univerzity v Olomouci. Mali sme príležitosť vidieť aj vyskúšať si, aké to majú ľudia s hendikepom. Všetko bolo prevedené zábavnou a záživnou formou, čo nás oslovilo. Pracovníci boli veľmi milí a nemali problém odpovedať na naše otázky. Jednoducho skvelý zážitok!

                                                                                                                  Sofia, 7.B

             

            Môj nový pohľad na svet ľudí s handikepom

             

            Včerajší deň u nás v škole bol troška iný. Neučili sme sa, ale  prišli ľudia z Česka, priamo z Olomouca. Neboli tu len tak. Totižto oni majú v Olomouci univerzitu ktorá je zameraná na deti s hendikepom. Boli tu rôzne stanovištia. Napr. pre hluchonemých, slepých ale aj vozíčkarov. Na prvom stanovišti boli dvaja ľudia. Jeden bol rozprávajúci a druhý hluchonemý . Na druhom stanovišti bolo Braillovo písmo. Na tretom boli paraolympijské hry . Na štvrtom stanovisku sme si vyskúšali aké to je byť na vozíku. Na piatom stanovisku sme mali autizmus, to je choroba ktorú väčšinou majú deti. Na šiestom stanovisku sme mali na tvári škrabošku a palicu pre slepých. Najviac ma zaujímali vozíky. Na stanovisku s autizmom sme mali virtuálnu realitu. A ešte ma zaujímalo Braillove stanovište. Tam sme fixkou kreslili na špeciálny papier a potom sme to dali do stroja v ktorom to spravilo tak, aby tí slepí vedeli čo to je. Zoznámili sme sa s 3 D tlačiarňou. Pán vytlačil každej triede označenie napr. 5.ročník.  

                                                                                                            Barbora 5.ročník

            Naša škola sa už  zapojila do rôznych aktivít a tento krát sa zapojila aj do akcie, kde si deti si môžu uvedomiť, aké majú šťastie, že sú zdraví. Mali sme tam rôzne aktivity .

            Napríklad: písanie v Braillovom písme alebo skúsiť si aké je to byť slepím skúšali sme aktivity ktoré robia tí  ľudia ktorí majú ochrnuté alebo nemajú žiadne končatiny mali sme možnosť sa porozprávať s hluchonemým  a povoziť sa na vozíčkoch. Táto akcia mala mnoho možností ale veľa detí zaujala hlavne virtuálna realita mal si tam tri možnosti mohol si ísť do kaviarne do školy a na električku. Tento deň bol veľmi poučný a plný zážitkov.

                                                                                                                Natália 5.ročník

             

            20.4. 2022 do ZŠ v Lehote pod Vtáčnikom prišli ľudia z Českej univerzity Palackého v Olomouci. Najprv som si myslela, že sa tá návšteva bude týkať iba školstva, no potom som zistila, že nám budú ukazovať a prezentovať ako žijú postihnutí. Tak ma to dojalo, že mi skoro sánka spadla. V skratke som bola celá dojatá. Za mňa to bol ten najlepší deň v školskom roku. Mali sme ísť na rôzne stanice: Nevidiaci, hluchý, paraolympiáda a nechodiaci. Najprv sme išli na stanicu pre nevidiacich. Nakreslili sme si tam rôzne obrázky a dali ich do takej zvláštnej tlačiarne. Ja som nakreslila  dom, a keď to prešlo tou tlačiarňou, tak keď som si zavrela oči a prešla som si po tom obrázku hneď som vedela čo to je. Ďalej sme si mohli vyskúšať Braillovo písmo. Napísala so si na stroji čo vytváral Braillovo písmo rôzne písmená a moje meno. Mohli sme si tam taktiež vyskúšať hrať naslepo aj človeče, pexeso, hádzať si loptu v ktorej bola umiestnená rolnička a tak ďalej. Ďalšia stanica bola paraolympiáda. Samozrejme sme išli do telocvične, kde nám pani učiteľka ukazovala rôzne hry ako napr.: Carling, Parahokej... Ďalšia stanica bola pre nechodiacich. Vozili sme sa na vozíkoch, kreslili sme ústami či nohou a pozerali sme video v ktorom bolo o vozíčkoch a vozíčkaroch. Pred nami boli ešte dve stanice. Prvá bola VD- virtuálna realita a mohli sme aj chodiť aj ako slepý, s tými paličkami.

                                                                                                                    Lucia 5.ročník

             Najviac sa mi páčilo keď  sme išli na prvé stanovište. Bol tam hluchonemí človek, ktorí nás učil  ako sa rozprávajú po znakoch. Učil nás aj farby a písmená. Potom sme sa ho mohli pýtať  rôzne otázky. Boli sme dve skupiny, keď sme sa vymenili snažili sme čítať z pier bola to zábava. V druhom stanovišti sme písali svoje mená tak aby to vedel prečítať slepí človek písali sme aj abecedu. Potom sme si nakreslili obrázok fixkou a dali sme náš obrázok do  stroja ktorí nám obrázok nakreslil tak aby to mohol nahmatať slepý človek. V tretom stanovišti sme si mohli vyskúšať aké je to byť na vozíčku, mohli sme si aj vyskúšať presadnúť s vozíčka na stoličku. Potom sme sa snažili nakresliť obrázok s perom v ústach alebo s perom na nohe. Nakoniec sme si pozreli film a rozprávali sme sa aké to musí byť ťažké pre postihnutých ľudí.

                                                                                                                   Simona 5.ročník

        • Zápis do prvého ročníka
          • Zápis do prvého ročníka

          • Dňa 14. apríla sa dvere našej školy otvorili pre našich budúcich prváčikov. Pri vstupe ich vítali rozprávkové bytosti za ktoré boli prezlečení členovia školského parlamentu a žiaci deviateho ročníka, ktorí ich priviedli na miesto zápisu, alebo im skrátili čas čakania v družine. V dvoch krásne vyzdobených triedach budúcich prváčikov privítali usmievavé pani učiteľky a zatiaľ čo rodičia vybavovali administratívne veci s pani zástupkyňou, deti plnili úlohy, ktoré by mal zvládnuť každý budúci prvák. A zvládli ich teda bravúrne. Za odmenu boli nielen zapísané do školičky, ale dostali aj pekné darčeky. Spolu sme zapísali 34 prváčikov. Veľmi sa na ich tešíme e veríme, že sa im bude v škole páčiť tak, ako sa im páčilo na návšteve školy a na zápise. A ešte máme pre nich jedno prekvapenie.....