• HLASOVANIE „Deň v oblečení mojej najobľúbenejšej knižnej postavy.“

          • Vážení rodičia, milí žiaci, v piatok sme po prvý krát na našej škole zorganizovali „Deň v oblečení mojej najobľúbenejšej knižnej postavy.“ Veľmi nás teší záujem detí a kreativita, s ktorou pristúpili k príprave svojich kostýmov. Oveľa dôležitejšie však je, teda aspoň tomu veríme, že naozaj prečítali knihu, ktorej hrdina ich takto oslovil. Všetkých žiakov, ktorý sa zapojili sme odfotili a ponúkame vám prehliadku krásnych knižných postavičiek v podaní našich žiakov. Uvidíme, či aspoň niektoré spoznáte. Možno je to aj vaša obľúbemá postava. Keďže by sme chceli najkreatívnejší výtvor oceniť, prosíme vás, aby ste sa zapojili do hlasovania. Hlasovanie bude prebiehať tak, že si vyberiete 3 podľa vás najlepšie postavičky a ich číslo (pod fotografiou) napíšete v poradí 1. miesto, 2.miesto.,3miesto. Kde je na fotografii viac postáv, v komentári ku číslu napíšte o ktorú sa jedná (napr. druhá z ľavej strany...). Hlasovanie posielajte p.uč Oršulovej do stredy 29.3.2023 do 18,00 hod. Ďakujeme

        • Súťaž k 30. výročiu samostatnej Slovenskej republiky
          • Súťaž k 30. výročiu samostatnej Slovenskej republiky

          • Od januára na našej škole prebieha každý mesiac súťaž k 30. výročiu samostatnej Slovenskej republiky. Každý mesiac žiaci druhého stupňa na vybranej hodine vypĺňajú odpovede na zaujímavé otázky z rôznych oblastí života našej 30-ročnej republiky. Texty sú zamerané na čítanie s porozumením. Zo správnych odpovedí vždy vyberieme 3 víťazov a odmeníme ich nejakými malými retro cenami. Na konci roka bude veľká súťaž medzi jednotlivými ročníkmi.

            Doterajší víťazi:

            Január : Daniel Gabaš 9.A

                          Nella Zvalová 7.A

                            Damián Vida 7.B

            Február : Ľubomír Cifrík 8.A

                            Terézia Ďurejová 7.A

                            Maximilián Radovan Táborský 7.B

        • Svetový Deň vody
          • Svetový Deň vody

          • Svetový deň vody každoročne pripadá na 22. marec. V tento deň by si mal svet pripomenúť dôležitosť vody pre život a zdravie človeka, pre produkciu potravín, zachovanie ekosystému a jej nenahraditeľnosť pre ekonomický a sociálny rozvoj spoločnosti.

            Problém vody sa stáva jedným z najzávažnejších problémov na Zemi, a to nielen pokiaľ ide o jej využívanie, ale aj o ochranu jej zdrojov. Vyše dvoch miliárd ľudí dnes vo svete nemá prístup k pitnej vode, čo je hlavnou príčinou hladu, chorôb a biedy.

            Naša škola si v utorok 21.3. tento deň pripomenula environmentálnymi aktivitami. Naši učitelia si pripravili na 8 stanovištiach zaujímavé úlohy.

            1. Na stanovisku „A“ sme si povedali o kolobehu vody v prírode a zaujímavé fakty týkajúce sa vody. Úlohou žiakov bolo nakresliť kolobeh vody v prírode a napísať fakty o vode, ktoré sa dozvedeli  a zapamätali si   počas  dňa vody. Aktivitu realizovala Ing. Emília Kováčová.

            2. Na stanovisku „B“ sa realizovalo vymýšľanie príbehu s tematikou vody. Príbeh musel mať dej, museli tam vystupovať postavy, muselo tam byť niečo vtipné i poučné. Aktivitu realizovala PhDr. Jana Nemčeková PhD..

            3. Žiaci na stanovisku „C“ riešili interaktívne pomocou mobilov a tabletov problematiku Dňa vody. Na novom interaktívnom paneli sme spoločne cez aplikáciu „kahoot“ spoznali odpovede na prírodné zákony. Medzipredmetové otázky žiakom rozšírili vedomosti z fyziky, chémie, geografie i matematiky. Aktivitu realizoval Mgr. Matej Krpelan.

            4. Na stanovisku „D“ sme si pozreli video Kedy dôjde voda?, potom sme vypracovali testík, hľadali a navrhovali sme odpovede na otázky, ktoré profesie potrebujú vodu, lebo inak by zanikli, koľko vody potrebujeme na výrobu trička a riflí, ako môžeme ušetriť vodu v domácnosti a zabavili sme sa aj pri hľadaní moderných a ľudových piesní, v ktorých texte sa nejakým spôsobom spomína voda. Najväčší gurmáni z každej skupiny hádali rozdiely medzi vodou a minerálkou. Svoje zručnosti sme si vyskúšali pri skladaní papierovej loďky. Ktorá skupina pracovala s časovou rezervou, mohla zrelaxovať pri zhliadnutí ukážky a piesne z filmu Avatar – cesta vody. Aktivitu realizovala Mgr. Darina Oršulová.

            5. Na stanovisku „F“ pomocou metodicko-vzdelávacieho materiálu na portáli Fenomény sveta sme si pozreli príbeh Život bez vody v chudobnej Afrike, nahliadli sme do národného parku Serengeti. V prezentácii sme sa oboznámili so zaujímavosťami o vode. Riešili sme kvíz o vode s otázkami o živej prírode: či má voda kalórie, koľko litrov vypije slon denne, koľko vody potrebuje semienko kávovníka, aby z neho vyrástli kávové zrná, ktoré použijeme na jednu šálku kávy. Za koľko minút vypije ťava 200 litrov vody, čo z nás robí život v blízkosti vody a najzaujímavejšie bolo vysvetlenie Mpembovho javu. Spojili sme poznatky v prírodovedných predmetoch a na záver bola úloha pozornosti. Žiaci hádali, koľko molekúl vody videli na obrázku počas 5 sekúnd. Aktivitu realizovala RNDr. Dagmar  Černáková.

            6. Na stanovisku „H“ : Simulácia oceánskych prúdov a názorná demonštrácia ich prúdenia. Golfský prúd, jeho vznik, cirkulácia a význam pre podnebie Európy. Aktivitu realizoval Mgr. Radoslav Straka.

            7. Stanovisku „G“ : Voda v ľudskom tele, funkcie vody v tele a percentuálny obsah vody v rôznych organizmoch a orgánoch. Aktivitu realizovala Mgr. Simona Ďuráková.

            8. Na stanovisku „E“ Športová aktivita kolky nahradili plastové fľaše plné vody a bowlingovú guľu školská lopta. Aktivitu realizoval Mgr. Richard Lacko.

            Na záver to najlepšie: v učebni IKT prebehlo súperenie medzi najlepšími dvoma žiakmi z každého ročníka. Zvíťazili Ondrej Kušnír (7.A), Tadeáš Vida (8.A) a Aurel Hýrošš (7.A).

            Medzi najúspešnejšie triedy patrili: 7.A, 7.B a 8.B trieda. Učiteľom ďakujeme  za ich zaujímavé úlohy a žiakom za ich zanietené riešenie problémov a prácu v skupinách. Obohatili sme ich poznatkami, ale veľmi veľa toho aj o vode vedeli. Tešíme sa opäť o rok.

            Pár slov na záver:

            Voda nestojí nič, pretože je na nezaplatenie.

            Slúži celému svetu, pretože je slobodná.

            Jej sila je v jemnosti, jej dokonalosť je v jednoduchosti.

            Má jedno meno, ale veľa tvárí.

            Voda dostala magickú moc stať sa šťavou života na Zemi.

          • DOTÁCIA NA STRAVOVANIE OD 1.5.2023

          • S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“)ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania: gastronova s.r.o., Školská 766/2, 972 42  Lehota pod Vtáčnikom prostredníctvom triednych učiteľov a to najneskôr v termíne do 6. apríla 2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

        • Projekt DIGITÁLNY ŽIAK
          • Projekt DIGITÁLNY ŽIAK

          • V rámci projektu „Digitálny žiak - Digitálny príspevok pre žiakov Slovenskej republikymajú vybrané skupiny žiakov možnosť získať príspevok na nákup digitálneho zariadenia. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023)

            Zber dát pre identifikáciu oprávnených užívateľov príspevku prebieha prostredníctvom webových formulárov zverejnených na stránke www.digitálnyžiak.sk

            Všetky dôležité informácie o projekte nájdete na adrese www.digitálnyžiak.sk  a v dokumente, ktorý tvorí prílohu tejto správy.
            ​​​​​​​

        • TESTOVANIE T9 - riaditeľské voľno pre 5.-8.ročník
          • TESTOVANIE T9 - riaditeľské voľno pre 5.-8.ročník

          • Dňa 22.3. 2023 (streda) sa uskutoční Testovanie 9 žiakov 9.ročníka. Žiaci 5. - 8. ročníka majú v tento deň riaditeľské voľno, keďže organizačných dôvodov nie je možné zabezpečiť vyučovanie. Z obeda budú odhlásení hromadne. Deviataci môžu ísť na obed po skončení testovania, z obeda odhlásení nebudú.

            Žiaci prvého stupňa sa učia podľa rozvrhu, ŠKD je v bežnej prevádzke.

            Ďakujeme za pochopenie a držíme našim dviatakom palce.

        • Predveľkonočné tvorivé dielničky
          • Predveľkonočné tvorivé dielničky

          •  Piatok 17.3. 2023 bol pre nás, učiteľov a žiakov 3.A, dňom, na ktorý sme sa dlho pripravovali a na ktorý sme sa tešili. Bol iný ako tie ostatné dni školského týždňa. V tento deň vyučovanie prebiehalo v školskej kuchynke a v školskej dielni. Vyučovacie predmety sme nahradili tvorivými aktivitami. Každé dieťa malo dostatok času na to, aby si vyskúšalo a vyrobilo rôzne symboly  a dekorácie k Veľkej noci. Na konci tvorivého dňa si každý odniesol v balíčku domov svoje výtvory, aby sa pochválil svojou šikovnosťou a zručnosťou a potešil rodinu vhodným veľkonočným darčekom.

            Touto cestou sa chceme poďakovať ochotným ľuďom, ktorí nám pri realizácii dielničiek pomáhali. Pani Silvia Dudášová- mamina nášho žiaka, učila deti  zdobiť medovníčky. Pod vedením pani Adriany Vidovej- našej špeciálnej pedagogičky a zároveň maminy žiaka, deti  krásne vyzdobili kraslice. Pani Michala Pročková- naša asistentka, vytvárala s deťmi prekrásne veľkonočné pozdravy. Pod vedením pani Lucky Kopčanovej- našej špeciálnej psychologičky, deti pripravovali a piekli jablkové rolády a varili chutný ovocný nápoj. Pán Štefan Kan- košikár , trpezlivo ukazoval rôzne spôsoby ako si zhotoviť korbáč a pomáhal deťom  s ich upletením. Pani Emília Ďurejová- triedna učiteľka, pomáhala pri maľovaní sadrových zajačikov a kohútikov. Rodičia Lenka a Róbert Iliašovci nám vyhotovili prekrásne veľkonočné nálepky. Rovnako veľká vďaka patrí maminám Monike Farkašovej, Mirke Píšovej a Zuzane Tonhajzerovej, ktoré si našli čas, prišli a ochotne pomáhali tam, kde ich bolo treba. Všetci sme prežili prekrásne dopoludnie. Ďakujeme.

             Triedna učiteľka a žiaci 3.A

        • BURZA KNÍH
          • BURZA KNÍH

          • V dňoch 8.-10.3.2023 sa na našej škole konala burza kníh. Žiaci mali možnosť zakúpiť si knihu podľa vlastného výberu. Veľmi sa tešíme záujmu, pretože skoro všetky knihy sa vypredali!!! Dúfame, že kniha ktorú ste si vybrali, Vám spríjemní voľný čas. Ďakujeme žiačkam 9. a 8. ročníka, ktoré knihy predávali. Pracovali s peniazmi,  precvičili si teda aj finančnú gramotnosť.

            Na základe dobrej skúsenosti plánujeme v budúcnosti burzu kníh opakovať.

        • Kráľovstvo včiel a opeľovačov
          • Kráľovstvo včiel a opeľovačov

          • Vzdelávanie pre školy, ktoré realizuje centrum Živica pod názvom Mestské včely zavítala aj na našu školu. Mali sme veľa otázok: Chceli sme sa dozvedieť viac o tom, ako žijú včely od jari až do zimy? Zistiť, čo všetko sa v úli deje? Čo počas roka včely stretáva, čo im pomáha a čo im škodí? Tak sme si bezplatne zapožičali interaktívnu hru „Kráľovstvo včiel“ spolu s jej rozšírením „Kráľovstvo opeľovačov“, ktorá vznikla vďaka finančnej podpore spoločnosti Nadácie Slovenskej sporiteľne. Cieľom hry bolo nazbierať dostatok medu na zimu. Tím, ktorý nazbieral najviac medových kartičiek je najlepšie zásobený a najlepšie pripravený na zimu. V roku 2022 bola hra Kráľovstvo včiel vďaka podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne rozšírená o novú časť s názvom „Kráľovstvo opeľovačov“.

            Tá nás zaviedla do sveta samotárskych včiel a čmeliakov a ponúkla nám nielen rozšírenie pôvodnej hry o nové hracie kartičky, ale aj nápady na rozširujúce aktivity na vyučovanie pre starších žiakov. Túto zaujímavú hru si zahrali žiaci 6. ročníka, nelenili ani piataci či siedmaci a na vyučovacej hodine biológie a techniky sa netradične zábavnou formou  veľa nového naučili. Hra je obohatená aj o príručku „Rozbzučíme naše mesto“, pexeso „Mýty o opeľovačoch“, plagáty „Kosíme inak“ a „Včelí bufet“ a zaujímavé fotografie, ktoré boli súčasťou interaktívnej hry. Touto cestou chceme centru Živica poďakovať za možnosť zapožičania tejto zaujímavej interaktívnej hry.

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 14.2.2023 sa konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Jediným zástupcom z našej školy bol v kategórii C Matej Vida z 9.A. príprava na olympiádu nie je vôbec jednoduchá vec, pretože žiak musí ovládať učivo nad rámec učebných osnov. Matej musel zvládnuť celé učivo prvej svetovej vojne , v monotematickej časti mal Vývoj  techniky a technológie od staroveku dodnes a v regionálnej časti Hrady a zámky nášho okolia s povesťami a erbami miest a obcí. So všetkým sa popasoval so cťou a stal sa úspešným riešiteľom olympiády. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Sopky – okná do hlbín Zeme
          • Sopky – okná do hlbín Zeme

          • Na hodine geografie sa žiaci piateho ročníka učili o sopkách – čo sú to sopky, ako vznikajú, kde ich nájdeme a aké nebezpečenstvo predstavujú pre ľudí, ktorí žijú v blízkosti sopiek. Najviac ich však na tejto téme zaujalo, čo je to láva a magma, ako vzniká láva a nakoniec samotný výbuch, teda erupcia sopky. Rozhodli sa preto, že na základe nadobudnutých poznatkov z hodiny a z dostupného materiálu si vyrobia vlastný model sopky a vyskúšajú aj sopečnú erupciu. Žiaci boli veľmi spokojní a pyšní na svoj výsledok. To, ako sa im pri výrobe sopiek darilo, si môžete pozrieť na nasledujúcich fotografiách.  

            Mgr. Radoslav Straka

        • VEZMI KNIHU, NIE MOBIL - BOLI SME ÚSPEŠNÍ!
          • VEZMI KNIHU, NIE MOBIL - BOLI SME ÚSPEŠNÍ!

          • Žiaci 7.ročníka sa pod vedením Mgr. S. Ďurákovej zapojili do februárovej výzvy internetového portálu EWOBOX určeného pre Enviromentálnu Výchovu, Vzdelávanie a Osvetu.  V škole sme sa spolu zamysleli, koľko z voľného času trávia žiaci na mobilných telefónoch. Žiaci sa rozhodli vyskúšať vymeniť počas víkendu knihu za mobil. Tí, ktorým sa to podarilo, priznali príjemne strávený čas a  priniesli nám knihy ukázať  do školy. Zo zbierky kníh sme urobili fotografie, ktoré boli následne poslané do súťaže o vecné ceny. 

            Organizátor výzvy vyhodnotil výsledky výzvy. Odmenil tri školy balíčkom "GREENFLUENCER".  MY SME BOLI MEDZI ÚSPEŠNÝMI!!! Okrem balíčka sme získali metodické materiály enviromentálnej výchovy pre vyučujúcich našej školy. Z úspechu sa veľmi tešíme! 

        • BURZA KNÍH
          • BURZA KNÍH

          • V dňoch 8.3.2023 až 10.3. 2023 sa uskutoční burza kníh pre žiakov našej školy.

            Žiaci prvého stupňa budú mať možnosť vybrať a zakúpiť si z ponúkaných kníh dňa 08.03.2023 v čase vyučovania s pani triednou učiteľkou alebo triednym pánom učiteľom.

            Žiaci druhého stupňa si budú môcť prísť pozrieť a zakúpiť knihy v priebehu vyučovania. Triedy 5.A, 5.B, 6.roč., 7.A , 7.B vo štvrtok (09.03.3023) cez vyučovaciu hodinu slovenského jazyka. Triedy 8.A, 8.B, 9.A, 9.B majú možnosť zakúpenia kníh v piatok (10.03.2023) taktiež v priebehu vyučovacej hodiny slovenského jazyka.

            Dúfame, že ponúkané knihy Vás oslovia a vypredajú sa vo veľkom množstve. Veď predsa čítanie kníh má pre nás množstvo výhod : pomáha nám lepšie spoznávať rôznorodosť jazyka,  rozvíjame si slovnú zásobu a zlepšuje našu schopnosť komunikovať a vyjadrovať sa. Tak neváhajte a príďte si vybrať knihu, s ktorou prežijete príjemný čas.

            Tešíme sa na Vás.

            Tím učiteľov slovenského a cudzieho jazyka.

        • Projekt Green Gate
          • Projekt Green Gate

          • Počas hodín chémie si vieme získavať informácie aj pomocou projektov, do ktorých sa zapájame cez občianske združenie Živica.  Jedným z nich je projekt Green Gate, ktorý skúma nebezpečné látky v kozmetike a čistiacich prostriedkoch a ich dopad na zdravie človeka a životné prostredie. Cez Edupage bol žiakom siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka poslaný link na zapojenie sa do projektu a vyplnenie dotazníka. Autorov zaujímal názor žiakov na danú problematiku. Otázka bola aj o témach, ktoré by žiakov najviac zaujímali, ako napríklad nebezpečné látky v kozmetike, eko kozmetika, nebezpečné látky v liečivách a čistiace prostriedky. Naši žiaci sa vyjadrili aj k tomu, ako by dané informácie chceli získavať. Zaujalo ich animované video, čítanie komiksu alebo bádateľské aktivity. Žiakom touto cestou ďakujeme a veríme, že pomohli aspoň trošku autorom dotazníka k získaniu informácií. Najúspešnejšou triedou , ktorá úlohu urobila, bola trieda 7.B s úspešnosťou 100%. Tešíme sa na ďalšie projekty.

          • Testovanie T9

          • Dňa 22. marca 2023 sa uskutoční externé testovanie žiakov 9. ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Náhradné testovanie sa uskutoční 4. apríla 2023 (utorok). Náhradné testovanie je určené žiakom, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v hlavnom termíne.

            V našej základnej škole budú žiaci počas testovania rozdelení do  štyroch skupín, každej skupine bude pridelený administrátor z našej školy a pozorovateľ z inej školy v našom okrese. Žiaci so ZZ majú na vypracovanie úloh o 15 min. dlhší čas. O spôsobe vypĺňania testov a zaradení do skupín budú žiaci informovaní učiteľom príslušného predmetu a triednym učiteľom. Priamo počas testovania sa administrátor  po prečítaní úvodných informácií sa uistí, či žiaci pochopili, čo sa od nich očakáva a či vedia, ako majú zaznamenávať svoje odpovede do OHkT. Len na začiatku administrácie odpovedá na prípadné otázky žiakov, ktoré sa týkajú organizácie a priebehu testovania. Priebežne kontroluje správne dodržiavanie pokynov. Povolí žiakom počas testovania z matematiky používať kalkulačku, rysovacie pomôcky a pero, ktoré píše na modro. Nepovolí žiakom používať mobilné telefóny, tabuľky, iné študijné materiály, učebnice. Pomôcky si žiaci nemôžu požičiavať! Posúdi a rozhodne, či žiak môže opustiť učebňu počas testovania. (Žiak môže opustiť učebňu len vo výnimočných prípadoch, napr. nevoľnosť; taktiež ak dokončil test pred časovým limitom a chce ho odovzdať, môže následne odísť.) Objektívne vykonáva dozor a zamedzuje odpisovaniu žiakov.

            Informácie týkajúce sa testovania nájdete v prílohách. 

            V prípade akýchkoľvek nejasností   sa  so  svojou  otázkou  obráťte  na   školského  koordinátora Testovania  9 – 2023 Mgr. Darinu Oršulovú.