• Vianočné prianie

          • Vianoce plné pohody a do nového roka 2023 veľa šťastia, zdravia,

            osobných i pracovných úspechov

            želajú žiaci a zamestnanci Základnej školy v Lehote pod Vtáčnikom

          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Vážení rodičia, 

            v prílohe nájdete aktualizované informácie o výške príspevku zákonného zástupcu žiaka na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni od 1.1.2023 a ďaľšie dôležité informácie. V prípade otázok sa môžete informovať u p.Zuzany Múdrej na t.č. 0908 268 194.

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • Vzhľadom na neustupujúcu vysokú chorobnosť žiakov a vyučujúcich Vám po prerokovaní s RUVZ Prievidza a zriaďovateľom oznamujeme, že prerušenie vyučovania trvá do 22.12.2022 vrátane. 

            Žiaci sú z obeda odhlásení hromadne. 

            Vianočné prázdniny začínajú v piatok 23.12.2022. Prvý deň vyučovania po vianočných prázdninách je pondelok 9.1.2023.

        • Vianočná tržnica
          • Vianočná tržnica

          • Dňa 15.12.2022 sa v našej obci konali po prvý krát Vianočné trhy. Aj naša základná škola bola oslovená, aby sme si otvorili stánok s detskými výrobkami. My sme sa pripravovali na našu Vianočnú tržnicu, ktorú sme mávali pre d obchodom Jednota, takže nás táto ponuka potešila. Organizátori nám postavili krásny stánoček, ktorý sme si vyzdobili logom našej školy. Žiaci deviateho ročníka sa s chuťou pustili do práce predajcov a ponúkali návštevníkom tržnice výrobky detí z našej školy. Neboli dokonalé, ale boli robené s veľkou láskou. Ďakujeme všetkým štedrým rodičom , starým rodičom, bývalým kolegom a kolegyniam ale aj ostatným návštevníkom tržnice, ktorí ocenili snahu detí naše výrobky si kúpili. Príjemná atmosféra nás očarila  a suma, ktorú sme vyzbierali nám urobila zimomriavky! Vyzbierali sme krásnych 525,- eur. O využití finančných prostriedkov rozhodne Školský parlament, deti určite prídu na skvelé myšlienky, kde peniažky využijeme. Menovite by sme chceli poďakovať našim „predajcom“ : Barbore Chalmovskej, Nikole Kurbelovej, Monike Vidovej, Michalovi Bobokovi, Petrovi Dudášovi, Filipovi Fúsikovi, Kristiánovi Kozarovovi , Matejovi Levčíkovi ,Ľubomírovi Pánisovi,  Martinovi Vidovi. Prajeme vám ešte pohodový predvianočný čas.

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • Na základe odporúčania regionálneho úradu verejného zdravotníctva a so súhlasom zriaďovateľa prerušuje riaditeľka školy výchovno-vzdelávací proces vo všetkých ročníkoch od 15.12. 2022 (štvrtok) do 19. 12. 2022 (vrátane pondelka). Dôvodom je vysoké percento žiakov chorých na akútne respiračné ochorenia. Dištančné vzdelávanie online formou prebiehať nebude, žiakom budú poslané domáce úlohy pracovné listy a prezentácie.

            O nasledovnom postupe Vás budeme informovať na stránke školy a prostredníctvom EduPage.

            Žiaci budú z obeda odhlásení hromadne.

            Školský klub detí nebude v prevádzke.

        • POZVÁNKA NA VIANOČNÝ TRH
          • POZVÁNKA NA VIANOČNÝ TRH

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy!

            Dňa 15.12.2022 (štvrtok) budeme mať predajný stánok na vianočnom trhu na námestí SNP v našej obci. Budete si tu môcť zakúpiť originálne výrobky našich žiakov a podporiť tak ďalšie aktivity školy. 

            SRDEČNE VÁS POZÝVAME a TEŠÍME SA NA VÁS!

        • Vianočné tvorivé dielničky
          • Vianočné tvorivé dielničky

          • Čo všetko dokážu šikovné ruky, fantázia a dobrá nálada, ukázali naše deti na tvorivých dielničkách v stredu 7.12.2022. Žiaci pracovali s rôznymi materiálmi na šiestich stanovištiach. Zdobili vlastnoručne upečené medovníky, aranžovali vianočné vence, vyrábali voňavé mydielka, dekorácie zo sadry. Nechýbalo ani pečenie tradičných vianočných oblátok či výroba ozdôb z vosku.  A prišli nám pomôcť aj šikovné maminy. Pani Vladimíra Boboková nám pomohla s tvorením vianočných ikebán a vencov, pani Zuzana Cigáňová s výrobou mydielok a pani Mia Babaríková učila naše dievčatá zdobiť medovníky.  Ďakujeme. A tiež všetkým deťom, pani učiteľkám a asistentkám! Vytvorili ste príjemnú rodinnú atmosféru a pracovali s chuťou, radosťou a nadšením, čo sa prejavilo  v podobe krásnych originálnych výtvorov.

            Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na vianočné trhy v našej obci dňa 15.12.2022. V tento deň si môžete zakúpiť výrobky z našich vianočných dielničiek a podporiť tak ďalšie aktivity našich žiakov. Tešíme sa na Vás!

        • Šiestaci a siedmaci na vianočnej exkurzii
          • Šiestaci a siedmaci na vianočnej exkurzii

          • Piatok  9.12.2022 sme sa so žiakmi šiesteho ročníka vybrali na predvianočnú exkurziu do galérie jabloň na Retro výstavu. Posunuli sme sa o niekoľko desiatok rokov dozadu a ocitli sa v pultovom obchode, škole, telefónnej ústredni, filmovom štúdiu, kompletne zariadenom dvojizbovom byte a aj v krčme. Zatiaľ čo si jedna skupina užívala prehliadku, druhá skupina dostala informácie o využití karty EURO 26, a potom deti robili rôzne aktivity na posilnenie kolektívu a vzájomné spoznávanie. Skupinky sa potom vymenili. Potom sme sa presunuli do Korza, kde sme si v kine pozreli film Čiapka. Bol to vianočný film o chlapcovi z detského domova a dievčatka s bohatej rodiny, ktorí ...ale prečo by sme prezrádzali, skúste si to ísť pozrieť. Na záver nás čakali neodmysliteľné nákupy vianočných darčekov – neverili by ste čo sú dievčatá schopné za desať minút nakúpiť a chlapci za desať minút zjesť!? Cestu domov nám znepríjemnil riadny dážď, ale nám to nepokazilo dobrú náladu z celého dňa. Ďakujeme pánovi Branislavovi Dobošovi, ktorí nám dopravu do Prievidze zabezpečil sponzorsky a deti sa rozhodnú, čo chcú s ušetrenými peniažkami urobiť.

        • Ako sme si užívali výhru
          • Ako sme si užívali výhru

          • Žiaci našej školy sa zapojili do projektu organizovaného neformálnou skupinou z Galérie Jabloň – téma Biodiverzita – Vráťme hmyz do našich záhrad. A čuduje sa svete, vyhrali žiaci šiesteho ročníka! Odmena bola veľmi zaujímavá – mohli si vybrať občerstvenie v hodnote 80,- eur v nejakom zariadení v Lehote pod Vtáčnikom. Deti si vybrali Bowling Franky a tak sme sa popoludní 7.12.2022 stretli pri jedení pizze, kofole a hraní bowlingu. Deti si výhru užili na celej čiare. Posilnili sme si aj finančnú gramotnosť lebo – ako rozdeliť 80,- eur aby sme mali dostatok pizze a každému sa ušlo a koľko dcl kofoly si môžeme objednať? Približujúcu sa atmosféru Vianoc nám spríjemňovali koledy, ktoré zneli s námestia našej obce, keďže sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Slovensko spieva koledy. Do vyššieho kola nás pôjdu reprezentovať 3 najlepší v testoch Matej Cigáň, Matej Kabina a Natália Pročková.

        • Mikuláš v škole
          • Mikuláš v škole

          • 6.12. je v kalendári meno, ktoré nosí síce málo mužov, ale všetci toto meno dobre poznáme. V tento deň si totiž všetky dobré deti (ale aj dospelí) nachádzame vo vyčistených topánkach balíček od Mikuláša. Aj deti v našej škole ráno vítal Mikuláš a jeho pomocníci, potešili všetkých malou sladkosťou. Počas prvej hodiny Mikuláš s pomocníkmi prešli všetky triedy ročníkov prvého stupňa a deti v každej triede Mikulášovi zaspievali, povedali básničku ale aj vyskúšali čertovo vrece. Našťastie Mikuláš bol zhovievavý a nikoho nám neposlal do pekla, hoci niektorí..... Ďakujeme našim šikovným žiakom Adamovi Lutringovi, ktorí sa zhostil úlohy Mikuláša, Monike Repkovej a Rebeke Šnircovej v úlohách čertíkov a anjelikov si s chuťou vyskúšali Sára Belaňová  a Sofia Vidová. Veríme, že Mikuláš nás neobíde ani budúci rok, len musíme poslúchať.

        • Kampaň Červené stužky
          • Kampaň Červené stužky

          • Naša škola sa zapojila do kampane Červené stužky pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS s cieľom naučiť žiakov zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu a životu, ako aj k zdraviu a životu druhých ľudí.

             Tvorivé aktivity organizované k 1. decembru 2022:

            •             O  zákernej chorobe AIDS, ktorú spôsobuje vírus HIV a o spôsobe prenosu, sme informovali žiakov v školskom rozhlase a na vyučovacích hodinách biológie filmom Príbehy anjelov.

            •             Obľúbenou aktivitou našich detí je výtvarná súťaž pohľadnica „Červené stužky“. V októbri prebehlo školské kolo v spolupráci odborných členov komisie. Vybrali sme tri najkrajšie pohľadnice od Alexandry Korenačkovej  a Sofii Vidovej z 8.B a Kristiána Kozarova z 9.B triedy. V školskom kole sme mali 45 pohľadníc, ktoré žiaci maľovali ľubovoľnou technikou na hodinách výtvarnej výchovy.

            •             Na vyjadrenie solidarity v boji proti AIDS sme podporili kampaň nosením červených stužiek, ktoré sú symbolom krvi a života, v období od 24. novembra do 1. decembra 2022. Stužky nám pripínali žiaci siedmeho ročníka, ktorý boli pri kampani nápomocní.

            •             Chodbu našej školy zdobili plagáty a nástenka s informáciou o HIV víruse, o spôsobe prenosu ochorenia, ako aj informácia o chorobe AIDS.

            Všetkým žiakom, ktorý sa zúčastnili realizácie kampane Červené stužky, ďakujeme a tešíme sa opäť o rok.

        • Vyhodnotenie
          • Vyhodnotenie

          • Podľa žiackeho hlasovania sa víťazmi našej kreatívnej výzvy “Deň bez tašky“ stali :

            1. Filip Fúsik 9.B
            2. Matej Levčík 9.B
            3. Jakub Jakubček 6.roč.
            4. Lukáš Belaň 9.B
            5. Jakub Šesták 9.B

            Všimli ste si to? Najkreatívnejší žiaci sú z 9.B! Kiežby všetkú svoju kreativitu využívali tým správnym smerom.

             

            Vyhodnotenie “Deň sukní a kravát“

            Na základe hlasovania sa víťazmi stali títo žiaci a žiačky:

            Prvý stupeň:

            Za chlapcov : Marián Cigán 2.B

                                      Šimon Kušnír 4.A

            Za dievčatá : Sára Farkašová 3.A

                                     Lucia Javorková 3.A

                                   Dominika Kušnírová 3.A

             

            Druhý stupeň :

            Mária Vidová 5.A

            Jakub Chudý 5.A

            Ľubomír Pánis 9.A