• Vianočné tvorivé dielničky
          • Vianočné tvorivé dielničky

          • Čo všetko dokážu šikovné ruky, fantázia a dobrá nálada, ukázali naše deti na tvorivých dielničkách v stredu 7.12.2022. Žiaci pracovali s rôznymi materiálmi na šiestich stanovištiach. Zdobili vlastnoručne upečené medovníky, aranžovali vianočné vence, vyrábali voňavé mydielka, dekorácie zo sadry. Nechýbalo ani pečenie tradičných vianočných oblátok či výroba ozdôb z vosku.  A prišli nám pomôcť aj šikovné maminy. Pani Vladimíra Boboková nám pomohla s tvorením vianočných ikebán a vencov, pani Zuzana Cigáňová s výrobou mydielok a pani Mia Babaríková učila naše dievčatá zdobiť medovníky.  Ďakujeme. A tiež všetkým deťom, pani učiteľkám a asistentkám! Vytvorili ste príjemnú rodinnú atmosféru a pracovali s chuťou, radosťou a nadšením, čo sa prejavilo  v podobe krásnych originálnych výtvorov.

            Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na vianočné trhy v našej obci dňa 15.12.2022. V tento deň si môžete zakúpiť výrobky z našich vianočných dielničiek a podporiť tak ďalšie aktivity našich žiakov. Tešíme sa na Vás!

        • Šiestaci a siedmaci na vianočnej exkurzii
          • Šiestaci a siedmaci na vianočnej exkurzii

          • Piatok  9.12.2022 sme sa so žiakmi šiesteho ročníka vybrali na predvianočnú exkurziu do galérie jabloň na Retro výstavu. Posunuli sme sa o niekoľko desiatok rokov dozadu a ocitli sa v pultovom obchode, škole, telefónnej ústredni, filmovom štúdiu, kompletne zariadenom dvojizbovom byte a aj v krčme. Zatiaľ čo si jedna skupina užívala prehliadku, druhá skupina dostala informácie o využití karty EURO 26, a potom deti robili rôzne aktivity na posilnenie kolektívu a vzájomné spoznávanie. Skupinky sa potom vymenili. Potom sme sa presunuli do Korza, kde sme si v kine pozreli film Čiapka. Bol to vianočný film o chlapcovi z detského domova a dievčatka s bohatej rodiny, ktorí ...ale prečo by sme prezrádzali, skúste si to ísť pozrieť. Na záver nás čakali neodmysliteľné nákupy vianočných darčekov – neverili by ste čo sú dievčatá schopné za desať minút nakúpiť a chlapci za desať minút zjesť!? Cestu domov nám znepríjemnil riadny dážď, ale nám to nepokazilo dobrú náladu z celého dňa. Ďakujeme pánovi Branislavovi Dobošovi, ktorí nám dopravu do Prievidze zabezpečil sponzorsky a deti sa rozhodnú, čo chcú s ušetrenými peniažkami urobiť.

        • Ako sme si užívali výhru
          • Ako sme si užívali výhru

          • Žiaci našej školy sa zapojili do projektu organizovaného neformálnou skupinou z Galérie Jabloň – téma Biodiverzita – Vráťme hmyz do našich záhrad. A čuduje sa svete, vyhrali žiaci šiesteho ročníka! Odmena bola veľmi zaujímavá – mohli si vybrať občerstvenie v hodnote 80,- eur v nejakom zariadení v Lehote pod Vtáčnikom. Deti si vybrali Bowling Franky a tak sme sa popoludní 7.12.2022 stretli pri jedení pizze, kofole a hraní bowlingu. Deti si výhru užili na celej čiare. Posilnili sme si aj finančnú gramotnosť lebo – ako rozdeliť 80,- eur aby sme mali dostatok pizze a každému sa ušlo a koľko dcl kofoly si môžeme objednať? Približujúcu sa atmosféru Vianoc nám spríjemňovali koledy, ktoré zneli s námestia našej obce, keďže sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Slovensko spieva koledy. Do vyššieho kola nás pôjdu reprezentovať 3 najlepší v testoch Matej Cigáň, Matej Kabina a Natália Pročková.

        • Mikuláš v škole
          • Mikuláš v škole

          • 6.12. je v kalendári meno, ktoré nosí síce málo mužov, ale všetci toto meno dobre poznáme. V tento deň si totiž všetky dobré deti (ale aj dospelí) nachádzame vo vyčistených topánkach balíček od Mikuláša. Aj deti v našej škole ráno vítal Mikuláš a jeho pomocníci, potešili všetkých malou sladkosťou. Počas prvej hodiny Mikuláš s pomocníkmi prešli všetky triedy ročníkov prvého stupňa a deti v každej triede Mikulášovi zaspievali, povedali básničku ale aj vyskúšali čertovo vrece. Našťastie Mikuláš bol zhovievavý a nikoho nám neposlal do pekla, hoci niektorí..... Ďakujeme našim šikovným žiakom Adamovi Lutringovi, ktorí sa zhostil úlohy Mikuláša, Monike Repkovej a Rebeke Šnircovej v úlohách čertíkov a anjelikov si s chuťou vyskúšali Sára Belaňová  a Sofia Vidová. Veríme, že Mikuláš nás neobíde ani budúci rok, len musíme poslúchať.

        • Kampaň Červené stužky
          • Kampaň Červené stužky

          • Naša škola sa zapojila do kampane Červené stužky pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS s cieľom naučiť žiakov zaujať správny postoj k vlastnému zdraviu a životu, ako aj k zdraviu a životu druhých ľudí.

             Tvorivé aktivity organizované k 1. decembru 2022:

            •             O  zákernej chorobe AIDS, ktorú spôsobuje vírus HIV a o spôsobe prenosu, sme informovali žiakov v školskom rozhlase a na vyučovacích hodinách biológie filmom Príbehy anjelov.

            •             Obľúbenou aktivitou našich detí je výtvarná súťaž pohľadnica „Červené stužky“. V októbri prebehlo školské kolo v spolupráci odborných členov komisie. Vybrali sme tri najkrajšie pohľadnice od Alexandry Korenačkovej  a Sofii Vidovej z 8.B a Kristiána Kozarova z 9.B triedy. V školskom kole sme mali 45 pohľadníc, ktoré žiaci maľovali ľubovoľnou technikou na hodinách výtvarnej výchovy.

            •             Na vyjadrenie solidarity v boji proti AIDS sme podporili kampaň nosením červených stužiek, ktoré sú symbolom krvi a života, v období od 24. novembra do 1. decembra 2022. Stužky nám pripínali žiaci siedmeho ročníka, ktorý boli pri kampani nápomocní.

            •             Chodbu našej školy zdobili plagáty a nástenka s informáciou o HIV víruse, o spôsobe prenosu ochorenia, ako aj informácia o chorobe AIDS.

            Všetkým žiakom, ktorý sa zúčastnili realizácie kampane Červené stužky, ďakujeme a tešíme sa opäť o rok.

        • Vyhodnotenie
          • Vyhodnotenie

          • Podľa žiackeho hlasovania sa víťazmi našej kreatívnej výzvy “Deň bez tašky“ stali :

            1. Filip Fúsik 9.B
            2. Matej Levčík 9.B
            3. Jakub Jakubček 6.roč.
            4. Lukáš Belaň 9.B
            5. Jakub Šesták 9.B

            Všimli ste si to? Najkreatívnejší žiaci sú z 9.B! Kiežby všetkú svoju kreativitu využívali tým správnym smerom.

             

            Vyhodnotenie “Deň sukní a kravát“

            Na základe hlasovania sa víťazmi stali títo žiaci a žiačky:

            Prvý stupeň:

            Za chlapcov : Marián Cigán 2.B

                                      Šimon Kušnír 4.A

            Za dievčatá : Sára Farkašová 3.A

                                     Lucia Javorková 3.A

                                   Dominika Kušnírová 3.A

             

            Druhý stupeň :

            Mária Vidová 5.A

            Jakub Chudý 5.A

            Ľubomír Pánis 9.A

          • ESHOP - školské oblečenie - projekt Hrdá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

            Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/zslehota/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 4.12. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Objednávanie oblečenia je úplne dobrovoľné. Nemá byť vnímané ako školská uniforma. Škola sa zapojila do projektu Hrdá škola. Jeho cieľom je uvádzaním kolekcií školského oblečenia prehĺbiť spolupatričnosť žiakov a učiteľov. Projekt dáva možnosť žiakom ukázať, že majú svoju školu radi, sú na ňu hrdí a patria do kolektívu.

            Eshop bude bývať spustený raz ročne a objednávanie je absolútne nezáväzné. Objednávanie prebieha v réžii rodičov žiakov a objednané kúsky oblečenia budú doručené na súkromné adresy žiakov. Objednaný tovar pravdepodobne nebude dodaný do vianočných sviatkov.

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

            S pozdravom a prianím krásneho dňa

            vedenie školy

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • V priebehu októbra a novembra prebehlo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1A (5-7.roč.)a 1B (8.a 9. roč).  Žiaci si na olympiáde  pretestovali svoje jazykové zručnosti a schopnosti, ktoré sú nad rámec učebných osnov.  Olympiáda sa skladala z dvoch častí : ústnej a písomnej. V ústnej časti si preukázali žiaci svoju komunikatívnu zručnosť a v písomnej časti jazykovú kompetenciu.

            Vedomosti žiakov hodnotila odborná porota v zložení : Mgr.S.Ďuráková a Mgr. I.Kušnírová v kategórii 1A a Ing. Z. Mikušová a Ing. E. Kováčová v kategórii 1B.  Po sčítaní bodov sa víťazkou kategórie 1A stala Zuzana Ďurinová  (7.A) a kategórie 1B sa víťazom stal Matej Levčík (9.B). Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť,  víťazom gratulujeme držíme palce v okresnom kole.  

        • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            tento školský rok sa už tretí krát chceme zapojiť do krásnej akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Môžete sa teda zapijiť ako jednotlivec, rodina, trieda...ako vám to bude vyhovovať. Krabičky môžete nosiť do školy v termíne od 23.11.2022 do 2.12.2022 ( aby sme ich stihli ešte odviezť našej kontaktnej osobe). Prosíme vás, aby ste striktne dodržali obsah krabičky - popis je v priloženom manuále. Taktiež sa krabička musí dať otvoriť, aby bolo možné skontrolovať obsah a priložiť ešte pohľadnicu, ktorú budú vyrábať deti v škole. Ešte vás prosíme, aby ste nedávali na vrch krabičky žiadnu ozdobu, pretože sa s tým zle manipuluje a ak by ste vytvorili krabičku vyslovene pre muža alebo ženu, tak to prosím, nejako na vrchu označte, zjednodušíte prácu distribútorom. Veríme, že aj tento rok urobíme radosť deduškom a babičkám v domovoch sociálnych služieb v našom okolí.

        • On-line súťaž Informatický bobor
          • On-line súťaž Informatický bobor

          • Súťaž iBobor prebiehala na našej škole od 07.11. 2022 do 11.11. 2022 v štyroch kategóriách. 

            • Kategória ,,DROBEC“:  zapojilo sa 34 žiakov z 3. A/B, z toho bolo 8 úspešných riešiteľov: Viktor Vida, Matias Ďureje, Ela Duchovičová, Sebastián Iliaš, Eliška Fábryová, Ema Bakusová, Sára Boboková, Emma Vidová.
            • Kategória ,,BOBRÍK“: zapojilo sa 62 žiakov zo 4. A/B a 5.A/B, z toho bolo 5 úspešných riešiteľov: Barbora Vidová, Šimon Kušnír, Dominika Rakytková, Monika Gašparovičová, Tomáš Paulíček.
            • Kategória ,,BENJAMÍN“: zapojilo sa 44 žiakov zo 6. ročníka a 7.A/B, z toho boli 3 úspešní riešitelia: Aurel Hýroš, Zara Elis Hájovská, Filip Kováč.
            • Kategória ,,KADET“: zapojilo sa 7 žiakov z 8.B, z toho boli 3 úspešní riešitelia: Paulína Mičková, Matúš Gajdoš, Magdaléna Mičková.

            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme.

        • PROJEKT HRDÁ ŠKOLA
          • PROJEKT HRDÁ ŠKOLA

          • Máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

            Do našej školy prichádza nová školská kolekcia oblečenia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 11.11.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky :-).

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/77cc29ff

             Viac informácií Vám poskytnú tiedne pani učiteľky a páni učitelia.

          • Regionálna výchova a tradičná ľudová kultúra

          • Žiaci druhého ročníka absolvovali v stredu 26.10.2022 prehliadku časti obce Malá Lehota spojenú s historickým výkladom pani učiteľky Alenky Juríkovej. Počas prehliadky sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, ako sa kedysi žilo v Malej Lehote a spoznali aj historické budovy. Po návrate do školy spoločne s pani učiteľkami vypracovali projekty, ktoré sú venované 660. výročiu obce Malá Lehota, ktorá je súčasťou obce Lehoty pod Vtáčnikom.

        • Prírodovedecká exkurzia
          • Prírodovedecká exkurzia

          • V piatkové skoré ráno sme začali našu exkurziu pred budovou školy. Všetci sme sa spoločne stretli a vyrazili smer hlavné mesto Slovenska - Bratislava. Naša prvá zastávka bola v zážitkovom centre vedy a techniky v Aureliu. Výrok Alberta Einsteina „Dôležité je neprestať sa pýtať!" sa niesol našim bádaním a objavovaním nepoznaného počas celej našej výskumnej cesty.

            Naša cesta ďalej pokračovala prehliadkou mesta. Navštívili sme Hviezdoslavovo námestie, kde sme videli sochu známeho básnika. Pravdepodobne najvýznamnejším objektom je historická budova Slovenského národného divadla, historický hotelový komplex Radisson Blu Carlton a veľvyslanectvá. Pri prechádzke ulicami mesta popri kaviarničkách, baroch, obchodíkoch so suvenírmi sme videli čumila, netradičnú sochu muža vytŕčajúceho z kanála, ktorý pokukuje po okoloidúcich. Po ulici Rybárska brána sme sa dostali na Hlavné námestie, kde sme videli bronzovú sochu v životnej veľkosti pána, ktorý bol neodmysliteľnou súčasťou bratislavských ulíc. Námestie zdobila krásna Maximiliánova fontána s napoleonským vojakom.

            Postupne sme prišli k Dunaju a prechádzkou po nábreží sme smerovali k historickej budove Slovenského národného múzea. V budove sídli Prírodovedné múzeum s výstavami zameranými na biodiverzitu a paleontológiu. Prešli sme expozície o dejinách Zeme, biodiverzitu našej planéty, ekosystémy Zeme a Slovenska. Novou expozíciou bola Antropológia o vývoji človeka. Exkurziu sme ukončili nákupmi v nákupnom centre Eurovea pre našich najbližších, ale aj dobrým jedlom po náročnom dni plnom zážitkov a poznaní.

        • Projekt HOVORME O JEDLE
          • Projekt HOVORME O JEDLE

          • Milé deti, aj v tomto školskom roku sme si pripomenuli Týždeň zdravej výživy v projekte Hovorme o jedle. V triedach na vyučovacích hodinách sme aktivity realizovali a súťažili o najaktívnejšiu triedu v projekte. Hlavnú pozornosť sme venovali súťažno-vzdelávacej aktivite „Hovorme o jedle“. Nezabudli sme na výtvarnú súťaž „Chutné maľovanie“, fotografickú súťaž „Očami gurmána“ a ani na literárnu súťaž „Záleží na tom, čo viem o potravinách“. Toto sú naše aktivity, ktoré sme zrealizovali.

            Naša denná téma súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle" mala názov: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov. Všetko sme začali pri riešení vedomostného záznamníka, kde sme hádali Ovocno-zeleninovo-orechovú hádanku, ktorá bola poslaná všetkých žiakom na II. stupni našej základnej školy v predmete biológia. Túto aktivitu realizovalo 26 žiakov na druhom stupni. Podľa indícií mali uhádnuť, o ktorú zeleninu, ovocie alebo orechy sa jedná. Pomocou internetu žiaci zisťovali z ktorej krajiny alebo svetadiela uhádnuté ovocie, zelenina alebo orechy pochádzajú. Všetko zapisovali a záznamník odovzdali do určeného dátumu. Správnou odpoveďou boli rajčiny, cibuľa, hrozno, kapusta a lieskový orech. Správne vyplnilo záznamník 12 žiakov: Viktória Vidová z 5.A, Sofia a Leona Babiarové z 5.B, Aneta Hevessyová a Hugo Ficel zo 6. ročníka, Patrik Babiar a Adriána Sáričková zo 7.A, Rebeka Šnircová a Michal Tonhajzer zo 7.B a Monika Vidová, Tamara Žiaková a Barbora Chalmovská z 9.A. Riešiteľom hádaniek ďakujeme. Aktivitu realizovala RNDr. Dagmar Černáková.

            Na hodinách biológie sa žiaci  6. ročníka zapojili do dennej témy tak, že sa učili o ľudských sídlach a pripomenuli si, že ich súčasťou sú rastliny pestované v záhradách a sadoch. Patria sem druhy zeleniny a odrody ovocia. Tieto dobroty žiaci doniesli do školy a vytvárali zdravé taniere, ktoré si potom v skupinkách zjedli. Touto témou sa zaoberali aj na hodine výtvarnej výchovy, kde lepením tvorili krásne výtvarné diela na papier. Aktivitu realizovala RNDr. Dagmar Černáková, Mgr. Simona Ďuráková a Mgr. Erika Cipovová.

            Po vyučovaní naši šiestaci kúzlili v školskej kuchynke a vyvárali dobroty, kde hlavnou ingredienciou bolo jablko a iné zdravé ovocie a zelenina. Aktivitu realizovala Mgr. Darina Oršulová.

            Pri aktivitách nelenili ani na hodinách anglického jazyka. Na konverzácii 8.A, 8.B vytvárali recepty na zdravú desiatu. Pexeso s názvami zeleniny a ovocia v slovenskom a anglickom jazyku tvorili žiaci 5.A triedy. Aktivitu realizovali Ing. Zuzana Mikušová, Ing. Emília Kováčová a Mgr. Simona Ďuráková.

            Do súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle" sa zapojili aj žiaci z I. stupňa.

            Naši najmenší prváčikovia z 1.B triedy mali s dennou témou spojené počítanie v matematike, v autobusoch viezli oriešky, rátali a rátali ich počet. Nelenili ani na slovenskom jazyku, kde hlavnú úlohu zohrávala hláska A, ktorú hľadali v názvoch ovocia a zeleniny. Aktivitu realizovala Mgr. Iveta Kušnírová.

            Aktivitami sa zaoberali aj žiaci z 2.A triedy, ich úlohou bolo vyrobiť si jednoduchý pokrm z ovocia a zeleniny a spestrením bolo to, že suroviny si žiaci boli osobne nakúpiť v obchode. Zo surovín pripravili mrkvovo-jablkový šalát, na ktorom si všetci spoločne na záver hodiny pochutnali. Okrem toho mali v triede vyhlásenú aktivitu "Čo nájdeme v desiatnikoch". Aktivitu realizovala Mgr. Michaela Mária Gregorová.

            Do aktivít sa zapojila trieda 4.A, kde sa žiaci spolu s pánom učiteľom rozprávali o dôležitosti prijímania zeleniny, ovocia a orechov. Deti priniesli do školy na desiatu rôzne druhy ovocia a orechov, pomocou ktorých vytvorili panáčika Vitamínka. Na hodine výtvarnej výchovy žiaci vytvárali hrozno odtláčaním korkovej zátky a prstov. Všetci boli z tejto aktivity natešení a ochotní zapojiť sa. Aktivitu realizoval Mgr. Vladimír Cipov.

            Výtvarná súťaž „Chutné maľovanie".  Vyhlásené témy žiakov zaujali a na hodine výtvarnej výchovy ich akoukoľvek výtvarnou technikou  stvárňovali . Kreslili zeleninu, ovocie a orechy z našich sadov, kreslili chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny a zemiaky. Nezabúdali na mlieko, mliečne výrobky, mäso a hydinu, tiež ryby, vajcia a témou boli aj cukry, tuky a soľ. Do súťaže sme poslali práce autorkami ktorých boli: Tereza Ondrejková a Nikol Mitašová z 8.A, Natália Pročková zo 6. ročníka, Alexandra Korenačková z 8.B a Karina Kollárová z 9.B triedy. Výtvarníčkam držíme palce pri maľovaní ďalších prác. Aktivitu realizovala Mgr. Erika Cipovová.

            Literárna súťaž „Záleží na tom, čo viem o potravinách". Žiaci napísali krásne literárne diela. Do súťaže sme poslali práce: Vanesy Beláňovej z 5.A, Jakuba Chudého a Michaely Hajsterovej z 5.B, Marka Bulla zo 7.A a Lilly Pastierikovej zo 7.B triedy. Našim spisovateľom držíme palce v ďalšom písaní krásnych básní, esejí, úvah a rozprávaní.  Aktivitu realizovala PhDr. Jana Nemčeková PhD..

            Fotografická súťaž „Očami gurmána". Do súťaže sme celkovo  poslali 9 fotografií, ktorých autormi boli: Emma Kolčáková a Lilly Pastieriková zo 7.B, Alexandra Korenačková z 8.B, Lukáš Belaň a Anna Madžová z 9.B triedy. Aktivitu realizovala RNDr. Dagmar Černáková.

            Najúspešnejšou triedou v projekte sa stala trieda 1.B na I. stupni a trieda 6. ročníka na II. stupni našej základnej školy. Trieda získava diplom a žiaci sladkú odmenu. Výtvarníčky a spisovatelia dostanú diplom s malým darčekom. Všetkým veľmi pekne ďakujeme.

        • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV
          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Dňa 26. septembra každoročne oslavujeme Európsky deň jazykov, kedy  si  pripomíname význam ich  výučby a učenia. Tento rok si žiaci Európsky deň jazykov spestrili aktivitami na hodinách konverzácie v anglickom jazyku, nemeckom jazyku a výtvarnej výchovy. V priebehu mesiacov september a október žiaci 7., 8. a 9. ročníka na hodinách konverzácie v anglickom jazyku a nemeckom jazyku plnili 10 výziev, ktoré boli overením ich jazykových zručností. Následne na hodinách výtvarnej výchovy vytvárali návrhy tričiek  s logom ku Európskemu dňu jazykov a vlastným obľúbeným citátom. Z každej triedy bolo zvolené najkrajšie tričko. Víťazné  tričká boli očíslované a  vystavené vo vestibule školy. Žiaci tretieho, štvrtého, piateho a šiesteho ročníka zahlasovali o najkrajší návrh. Víťazným tričkom sa stal návrh č. 1 od  Tamary Žiakovej z 9.A. Na druhom mieste skončil návrh trička č. 6 od Ondreja Kušníra zo 7. A a na treťom mieste návrh č. 2 od Bibiány Šestákovej zo 7.B. Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým žiakom ďakujeme za kreatívne nápady.

            Mgr. E. Cipovová, Mgr. M. Kocáková, Mgr. M. Gajdošová, Ing. E. Kováčová, Ing. Z. Mikušová, Mgr. S.Ďuráková

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do Česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Bol to už 13.ročník, ktorý sa niesol v znamení motta: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie. Našou partnerskou školou bola Základná škola Hošťálková z Českej republiky, s ktorou sme si plánovali vymeniť 40 ks záložiek. No ako naši žiaci, tak aj žiaci z Hošťálkovej vyrobili záložiek viac. Práce našich kamarátov z Českej republiky si môžete pozrieť na nástenke na dolnej chodbe. Taktiež na fotografiách sú aj naše, resp.vaše záložky. Ďakujeme všetkým žiakom , ktorí sa do projektu zapojili a tešíme sa na 14.ročník v budúcom školskom roku.

        • POZOR! POZOR!
          • POZOR! POZOR!

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v našej škole sa po prvý krát uskutočnil „Deň bez tašky“. Keďže nás žiaci milo prekvapili svojimi nápadmi, prosíme vás o spoluprácu pri hlasovaní o najkreatívnejšiu „náhradu“ školskej tašky. Vyberte z priložených 44 fotografií 5 najlepších nápadov a ich čísla napíšte do správy cez edupage p.uč. Oršulovej do zajtra 4.11.2022 do 18,00 hod..  Tešíme sa na vaše hodnotenia. Víťazi budú odmenení.

        • Deň sukní a kravát
          • Deň sukní a kravát

          • 20.10.2022 sme v našej škole po prvý krát zorganizovali „Deň sukní a kravát“. Nevedeli sme, ako sa naši žiaci s touto výzvou vysporiadajú. Na naše prekvapenie sa zapojil slušný počet žiakov ktorí pochopili, o čo nám touto akciou išlo. Na chodbách sme stretali elegantné dievčatá i chlapcov. Oblečenie im veľmi svedčalo. Prekvapilo nás najmä zapojenie žiakov deviateho ročníka. A kto bude teda odmenený? Za prvý stupeň : Marián Cigáň, Sára Farkašová,Lucia Javorková, Dominika Kušnírová, Šimon Kušnír. Za druhý stupeň :  Jakub Chudý, Ľubomír Pánis, Mária Vidová (mená sú uvádzané bez miesta v abecednom poradí). Veríme, že v budúcich ročníkoch sa zapojí viac žiakov, popustíte uzdu  svojej fantázie a zúčastnia sa aj tí, ktorí tento deň v tomto školskom roku odignorovali.

        • Pasovanie na prváka
          • Pasovanie na prváka

          • Už dva mesiace sa naši prváčikovia snažia preniknúť do tajov školského vyučovania a nasávať nové vedomosti. Po informáciách, ktoré sme získali od pani učiteľky 1.A Alenky Ďurišovej a 1.B Ivetky Kušnírovej, sme sa rozhodli zorganizovať „Pasovanie na prváka“. 26.10.2022 sme v školskej jedálni pripravili všetko potrebné na túto udalosť. Ráno sme privítali rodičov a aj starých rodičov našich prváčikov a žiaci sa pripravovali v triedach na svoj veľký deň. Nastúpili počas znenia známej detskej pesničky Zlatá brána. Pochválili sa, ako sa pekne na dnešný deň tešili. Potom sme privítali kráľa a nádherné dvorné dámy. Každá trieda predviedla krátky program, kde sme videli ich šikovnosť vo veľmi milých vystúpeniach. Členovia školského parlamentu si pripravili pre prváčikov úlohy z matematiky, písania, výtvarnej výchovy a logiky. Všetci zvládli všetky úlohy na jednotku. Rodičov sme ponúkli kávičkou, lebo potrebovali nabrať trochu energie, aby si mohli zatancovať v našej malej diskotéke tanec rodičov s deťmi. Pred samotným pasovaním ešte museli deti splniť poslednú úlohu z hudobnej výchovy. A zvládli ju bravúrne! Kráľ pasoval všetkých 31 prváčikov a dvorné dámy im odovzdali pamätný list a odznak našej školy.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí, napriek svojmu pracovnému zaťaženiu, prišli a podporili svoje deti. Veríme, že to nebol stratený čas a vaše deti vám ho raz vrátia. Za pekné pesničky ďakujeme Vilkovi Pastierikovi, za prítomnosť a vždy plnú podporu pani riaditeľke a pani zástupkyni, školskému parlamentu za realizáciu, Ľubkovi Pánisovi (kráľ) za pasovanie a dvorným dámam Alexandre Korenačkovej a Sofii Vidovej za neskutočné nasadenie a vžitie sa do úloh dvorných dám (na vlastné náklady si požičali oblečenie, aby pôsobili dôveryhodne- zo srdca ďakujeme skvelým rodičom). Už teraz sme videli, že máme šikovných prváčikov a tešíme sa ako sa im bude dariť, a ako sa v budúcnosti zapoja do reprezentácie našej školy, obce a budú na radosť svojím rodičom.

        • Cestovanie v čase
          • Cestovanie v čase

          •  V Prievidzi sa nachádza unikátne Múzeum Vtedy, ktoré ponúka stroj času. Múzeum návštevníkov prevedie časmi minulými a cez predmety každodennej potreby  ukazuje, ako sa vtedy žilo. Trieda 3.A túto možnosť cestovať v čase využila v stredu 26.10.2022.Ocitli sme  sa v druhej polovici 20. storočia, vo vtedajšej Československej socialistickej republike. Pozreli sme si  repliku bytu zariadeného v štýle 70-tych a 80-tych rokov minulého storočia, v ktorej nechýba linoleum, tapety či starý nábytok s doplnkami tej doby. V  expozíciách sme našli staré telefóny, televízory, rádiá či gramofóny, ktoré boli považované za pýchu vtedajšieho európskeho priemyselného dizajnu. Súčasťou múzea je aj expozícia školy a obchodu. Prehliadkou výstavných priestorov sme získali ucelený pohľad na to, ako sa žilo kedysi a kam sa spoločnosť a technológie odvtedy posunuli. Ďakujeme za možnosť vrátiť sa v čase.