• Červené stužky
          • Červené stužky

          • Naša škola sa aj tento školský rok prihlásila do kampane Červené stužky. Realizácia loga a literárnej práce nebola možná pre karanténne opatrenia a pre zatvorenie školy. Online vyučovaciu hodinu realizovala koordinátorka na hodine biológie v 7. ročníku s použitím prezentácií na stránke kampane k téme HIV vírus a ochorenie AIDS. Žiaci našej školy 8. a 9. ročníka videli počas hodín biológie film Príbehy anjelov, 7. ročník si film pozrie po návrate do školských lavíc. Koordinátorka kampane na škole vytvorila červené rúška pre každý ročník s označením príslušnej triedy. Pospájala ich a vytvorila symbol kampane AIDS. Rúško predstavuje obraz solidarity našich žiakov, ktorí sú počas online vzdelávania doma a aspoň takouto cestou sa zapojili.

        • Vyhodnotenie projektu Hovorme o jedle
          • Vyhodnotenie projektu Hovorme o jedle

          • Aj v tomto školskom roku sme sa prihlásili do projektu Hovorme jedle s dennou témou Chlieb, pečivo a obilniny, ktorú sme pre zatvorenie školy nemohli realizovať. Výtvarné práce v súťaži Chutné maľovanie deti stihli nakresliť a pani učiteľky vybrali najkrajšiu, ktorú sme poslali do súťaže. Bolo to krásne pšeničné pole plné slnka, ktoré nakreslil žiak z 5.A Aurel Hýrošš, ktorému ďakujeme. Aktivitu realizovala pani učiteľka Mgr. Erika Cipovová. Za odmenu získava diplom a sladkosť. Fotografická súťaž  Očami gurmána žiakov potešila. Dostali sme veľa fotografií a poslali sme ich do súťaže. Aktivitu realizovala pani učiteľka RNDr. Dagmar Černáková. Výsledok nás potešil, hlavne Annu Madžovú zo 7.B triedy,  ktorá získala so svojou fotografiou aj tento rok prvé miesto. Cena jej príde poštou. Všetci jej blahoželáme a tešíme sa na ďalšie fotografie zvierat z jej farmy.

        • UPOZORNENIE
          • UPOZORNENIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci, prosíme tých z vás, ktorí ste sa rozhodli zapojiť do akcie „Krabička lásky“ , aby ste svoju krabičku priniesli do piatku do školy, nakoľko potom nasledujú ďalšie organizačné veci, tak aby sme to zvládli. Veľmi pekne ďakujeme.

          • Milé deti, vážení rodičia,

          • blížia sa najkrajšie sviatky roka a naša škola sa zapojila do jedného veľmi milého projektu, ktorý sa volá „Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?“. Ide o veľmi peknú akciu prípravy darčeka pre ľudí v domovoch sociálnych služieb. Bližšie informácie máte v prílohe. Dôležité je vedieť, že my máme kontaktnú osobu, ktorá si príde krabičky prevziať a naša úloha je ich pripraviť. Môžete sa zapojiť ako jednotlivec aj ako skupinka kamarátov, trieda či rodina. Kto sa rozhodnete pripraviť krabičku, prosím, kontaktujte cez edupage pani učiteľku Darinu Oršulovú a dohodnete sa na čase prevzatia. Potrebné je dodržať pravidlá veľkosti a obsahu krabičky a taktiež podmienka krabičku NEZALEPOVAŤ!!! (vrchnáčik sa musí dať u nás v škole dole, a potom ho dáme späť), pretože v súčasných podmienkach musí prejsť v škole 3 dňovou dekontamináciou. Verím, že urobíme všetko preto, aby sme potešili čo najviac starčekov a stareniek a aj pre nás osobne je to výzva urobiť jeden krásny skutok ľudskosti pred vianočnými sviatkami. ĎAKUJEME.

            Tipy, čím naplniť krabičku

            Niečo teplé: káva, ovocný čaj, bylinkový čaj, cappuccino, horúca čokoláda, horúci nápoj

            Niečo slané: slané kekse, praclíky, kukuričné chrumky, krekery, paštéta Majka, macesy

            Niečo sladké: keksík, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA kekse, DIA čokoláda, piškóty, plnený croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, krabičkový džúsik, maslové kekse, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, detský nápoj so ,,sosáčikom,, na pitie

            Niečo voňavé: sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené servítky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, corega tablety, toaletná voda, parfum

            Niečo na seba: teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, veselé ponožky, tielko, textilné kapesníky, malý mäkký uteráčik

            Niečo na čítanie: krížovky, časopisy ako Slovenka/ Život, Žena a život/ Napísal život/ Zdravie

            Kniha básní, Duchovná literatúra, Motivačná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, vlastnoručne napísaný list od srdca

            Niečo pre potešenie: kresbičky od detí, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou ( 1 môže byť aj s Vašou vypísanou adresou ale nemusí), drobnú vianočnú dekoráciu, soška anjelika, malý vankúšik, nahrievaci vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebienok.

            Zabaľme do krabičky kus svojho srdca, akoby krabička mala ísť niekomu, koho milujeme...

          • Najkrajšia tekvička

          • Školský parlament aj v tomto roku vyhlásil súťaž  „Najkrajšia tekvička“. Bola trošku iná v tom, že ste mali posielať fotografia Vašich krásnych výtvorov. A veru, boli veľmi milé, a ukázali ste pri nich svoju šikovnosť,  fantáziu a kreativitu. Ďakujeme aj ochotným rodičom, ktorí podporili svoje deti a pomohli im pri tvorbe.  Všetky tekvičky si môžete pozrieť na stránke našej školy. Vybrať tú najkrajšiu bolo úplne nemožné a preto sme sa rozhodli odmeniť všetky deti rovnako. Odmenu dostanete v škole v priebehu tohto týždňa. Ďakujeme a tešíme na ďalšiu spoluprácu.  Do súťaže sa zapojili: Lea Mražíková, Ela Duchovičová, Peter Dudáš, Patrícia Dudášovci, Jakub Vida, Viktor Vida, Daniel Dudáš, Nina Dudášová, Zuzana Ďurinová, Dominika Paulíčková, Tomáš Paulíček, Ema Bakusová, Sára Farkašová, Michal Tonhajzer, Tomáš Tonhajzer, Davide Trappolini, Hugo Števík, Ester Čunderlíková, Lucia Javorková, Samuel Dudáš, Peter Dudáš.

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

          • prichádza ten najkrajší čas v roku, aj keď tento rok je to tak trochu inak....A možno práve preto je potrebné odovzdávať okolo seba ešte viac lásky, porozumenia, pokoja, dobroty a pomoci . Možno aj nasledujúcim spôsobom. Regionálny týždenník MY HORNONITRIANSKE NOVINY v rámci projektu Vianočné želania postupne uverejňuje vo svojich novinách príbehy ľudí z nášho regiónu, ktorí to v živote nemajú ľahké a musia riešiť problémy, ktoré si častokrát ani nevieme predstaviť. Za našu obec nominovali do tejto súťaže príbeh 4-ročnej Tatianky Kohútovej, ktorá okrem mnohých iných závažných ochorení trpí vzácnym ochorením imunitného systému ataxia telangiectasia. Celý príbeh si môžete prečítať v 45. čísle týždenníka MY Hornonitrianske noviny. Chceme vás veľmi pekne poprosiť, či by ste mohli prispieť svojou troškou a dať hlas Tomuto príbehu. Ako na to? Napríklad tak, že si budete kupovať týždenník MY Hornonitrianske noviny od čísla 45, ktoré vyšlo v pondelok 10. novembra. Každý pondelok bude vychádzať ďalšie číslo a do 4. decembra tam budú uverejnené dva životné príbeh niekoho z nášho regiónu. Táničkin príbeh už bol uverejnený  a má súťažné číslo 2. Prosíme, pokiaľ si môžete kúpiť noviny, kúpte ich, vystrihnite kupón a môžete ho odovzdať p. Kataríne Cipovovej, alebo v škole p.uč. Darine Oršulovej,  ostatné už zariadime. Samozrejme, že môžete zahlasovať osobne.Pokiaľ máte svojich známych, priateľov, ktorí kupujú tento týždenník, resp. by ho mohli kupovať, prosím, oslovte aj ich, aby sme Táničke mohli pomôcť. Hlasovanie prostredníctvom kupónov v novinách prebieha od 10.11. do 4. 12.!!!, takže každý týždeň je môžete dať jeden hlas prostredníctvom hlasovacieho kupónu. Ďalšia možnosť – taký bonus – je, že si predplatíte týždenník My Hornonitrianske noviny na jeden rok a získavate mimoriadnych 100 hlasov, ktoré môžete takisto odovzdať Táničke. Ak sa nám podarí zabezpečiť dostatok hlasov a príbeh Táničky sa dostane do prvej trojky (konečné poradie bude uverejnené 8. decembra), je veľká pravdepodobnosť, že sa im podarí splniť ich vianočné želanie. Deti z našej základnej školy už tiež Táničke pomohli malým príspevkom z jednej vianočnej burzy, takže jej osud nám nieje ľahostajný.

            Ďakujeme za pomoc, veď sme predsa ĽUDIA.

        • Vyučovanie od pondelka 16.11.2020
          • Vyučovanie od pondelka 16.11.2020

          • Ročníky 1.- 4. sa učia podľa riadneho rozvrhu, žiaci prichádzajú do školy od 7.30 hod. ŠKD funguje v bežnej prevádzke, ráno od 6.30 hod a popoludní do 16.00 hod.

            Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá zákonný zástupca písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (príloha).

            Ročníky 5.-9. sa učia disčtančne podľa upraveného vypublikovaného rozvrhu. Od pondelka 16.11.2020 sa vyučujú všetky hodiny podľa tohto rozvrhu online cez Microsoft Teams a teda žiadame žiakov, aby sa na všetky hodiny prihlásili podľa teraz platného rozvrhu (v čase konania hodiny podľa upraveného rozvrhu).

            V utorok 17.11.2020 je štátny sviatok. Vyučovanie neprebieha prezenčne a ani dištančne. 

        • Vyučovanie od utorka 10.11.2020
          • Vyučovanie od utorka 10.11.2020

          • Ročníky 5.- 9. sa do odvolania učia dištančne. 

            Ročníky 1.- 4. sa učia podľa riadneho rozvrhu, žiaci prichádzajú do školy od 7.30 hod.  

            ŠKD funguje v bežnej prevádzke, ráno od 6.30 hod a popoludní do 16.00 hod.

            Pri nástupe do školy je nevyhnutné, aby mal každý žiak vypísané Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  je to nové tlačivo, nájdete ho v prílohe a bude k dispozícii v tlačenej podobe pri vchodoch do školy

            V prílohe prikladáme aj plné znenie Usmernenia MŠVVaŠ SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania "Spoločná zodpovednosť" z 8.11.2020.

        • 11.ročník – Česko-slovenský projekt Záložka do knihy spája školy: Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní a v próze
          • 11.ročník – Česko-slovenský projekt Záložka do knihy spája školy: Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní a v próze

          •      V  tomto školskom roku sa naša škola opäť  zapojila do Česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý vyhlasuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave. Cieľom projektu je  nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh.

                  Našou partnerskou školou bola Základná škola v Revúcej. Úlohou žiakov oboch škôl bolo vyrobiť záložku do knihy a následne si ich medzi sebou vymeniť. Len čo sme sa pustili do výroby záložiek, prácu v škole nám prerušili  opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID- 19,a to opakujúce sa prerušenie vyučovania v škole. No naši žiaci sa nevzdali a v práci  pokračovali každý doma. Posielali fotografie svojich vyrobených záložiek a po návrate do školy ich odovzdali, a tak boli pripravené na odoslanie. Na svojich záložkách pracovali s radosťou, využili rôzne materiály, použili rôzne techniky, vyhľadávali citáty o knihe, o čítaní. No na prvom mieste bolo splnenie cieľa : potešiť svojich nových kamarátov v Revúcej.

                 Ako my, tak aj naši kamaráti v Revúcej, pribalili do zásielky množstvo propagačných materiálov  o obci/meste. Vďaka nim naši žiaci spoznali ďalší kút Slovenska. Materiály sme rozdelili do predmetov geografie, vlastivedy, do školského klubu detí. A aký bol osud záložiek?  Na chodbe školy sme si zhotovili nástenku, niektoré  hneď putovali do triedy 1.ročníka. Keď sa všetci žiaci potešia záložkami na nástenke, budú rozdané deťom, ktoré na záložke pracovali, alebo poputujú do školského klubu detí, prípadne do tried 1.stupňa.

                 „ Prosím Vás, pochváľte odo mňa Vašich milých, šikovných a talentovaných žiakov za krásne záložky i za splnenie si svojej povinnosti voči rovesníkom z Vašej partnerskej školy z Revúcej.  A s radosťou som Vás zaradila do celoslovenského výberu. Prajem Vám všetkým veľa radosti z čítania a z priateľstiev s Vašimi novými kamarátmi. S úctou, hlbokou vďačnosťou a veľkým obdivom Rozália Cenigová - ústredná metodička pre školské knižnice.“

                  Ďakujeme  za možnosť zapojiť sa do tohto projektu. Do projektu, ktorý umožňuje deťom aspoň na chvíľu odtrhnúť sa od tabletov, počítačov, televízorov, mobilov, v ktorom každé dieťa má možnosť zažiť pocit úspechu, v ktorom si rozvíja svoje vedomosti, zručnosti, svoju fantáziu a tvorivosť.

                  Tešíme sa na 12.ročník projektu v roku 2021!

        • Informácia pre žiakov a rodičov
          • Informácia pre žiakov a rodičov

          • V dňoch 3.- 5.11.2020 sa učia všetky ročníky dištančne.

            Jesenné prázdniny sú v piatok 6.11.2020 a v pondelok 9.11.2020, v tieto dni neprebieha ani dištančné vzdelávanie.

            Nástup žiakov ročníkov 1.-4. do školy by mal byť v utorok 10.11.2020. Bude nevyhnutné, aby žiaci pri nástupe do školy predložili vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (príloha).

            Vzdelávanie ročníkov 5. - 9. bude aj po týchto jesenných prázdninách prebiehať dištančne do odvolania.

            O prípadných zmenách Vás budeme informovať, prosíme, sledujte naďalej oznamy na stránke školy.

        • MIMORIADNY OZNAM
          • MIMORIADNY OZNAM

          • Na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach č.1/2020 zo dňa 2.novembra 2020 sa mimoriadne prerušuje poskytovanie výchovno-vzdelávacieho procesu už aj na I. stupni základných škôl v našom okrese.

            Ročníky 1.-4. teda prechádzajú od utorka 3.11.2020 na dištančné vzdelávanie a to do 5.11.2020 vrátane.

            Ročníky 5.-9. sa dištančne vzdelávajú do odvolania.

            Všetci žiaci sú hromadne odhlásení z obeda.

            V prílohe spomínaná vyhláška.

        • Vyučovanie od utorka 3.11.2020
          • Vyučovanie od utorka 3.11.2020

          • Ročníky 5.- 9. sa do odvolania učia dištančne. 

            Ročníky 1.- 4. sa učia podľa riadneho rozvrhu, žiaci prichádzajú do školy od 7.30 hod.  

            ŠKD funguje v bežnej prevádzke, ráno od 6.30 hod a popoludní do 16.00 hod.

            Pri nástupe do školy po jesenných prázdninách je NUTNÉ, aby mal každý žiak vypísané Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  je to nové tlačivo, nájdete ho v prílohe a bude k dispozícii v tlačenej podobe pri vchodoch do školy

            Do školy môže nastúpiť žiak, ktorého rodičia a osoby žijúce s ním v jednej domácnosti boli testované s negatívnym výsledkom. Žiak pri nástupe predkladá vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pokiaľ bol aspoň jeden z rodičov (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti) testovaný s pozitívnym výsledkom, žiak musí absolvovať 10-dňovú izoláciu. O tejto skutočnosti, prosíme, informujte čím skôr triednych vyučujúcich. Pri návrate do školy zákonný zástupca predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka.

            Ak sa aspoň jeden z rodičov žiaka (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti staršia ako 10 rokov a mladšia ako 65 rokov) nezúčastnil víkendového testovania, MŠVVaŠ SR odporúča ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Ide o odporúčanie, neúčasť rodiča na testovaní neznamená zákaz žiakovi zúčastniť sa na vyučovaní. Pri návrate do školy zákonný zástupca predkladá vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti žiaka.

            Žiaci, ktorí už majú 10 rokov (niektorí štvrtáci), môžu do školy nastúpiť aj v prípade, že sa testovania nezúčastnili. Do školy by nemohli prísť iba vtedy, ak by mali pozitívny výsledok testu. Pri nástupe predkladajú vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            V prílohe prikladáme aj plné znenie Usmernenia MŠVVaŠ SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania "Spoločná zodpovednosť".

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • V piatok 30.10.2020 a v pondelok 2.11.2020 sú jesenné prázdniny. Prezenčné ani dištančné vyučovanie neprebieha. 

        • Najkrajšia tekvička
          • Najkrajšia tekvička

          • Milí žiaci, aj v tomto roku pracuje na našej škole školský parlament. V dôsledku pandemických opatrení však nemôžeme robiť akcie tak, ako sme boli zvyknutí. Preto musíme niektoré prispôsobiť novým podmienkam. To sa týka ja nasledovnej aktivity, ktorá sa vola Najkrajšia tekvička. Teraz, cez prázdniny a víkend, môžete s rodičmi pripraviť peknú a nápaditú vyrezávanú tekvičku. Svoj výtvor odfoťte a pošlite cez edupage pani učiteľke Oršulovej. Vaše práce určite nezostanú bez odmeny. Tešíme sa na novú formu prezentácie vašich prác.

        • online hodiny
          • online hodiny

          • Ročníky 5.-9. sa dištančne učia podľa upraveného rozvrhu, ktorý je zverejnený na EduPage školy. Online sa vyučujú iba hodiny uvedené a naplánované v kalendári Microsoft Teams. Prosíme žiakov, aby sledovali kalendár Teams a zároveň pokyny na Edupage, kde sú im zadávané všetky úlohy, materiály a pod., teda aj ku tým hodinám, ktoré sa nevyučujú online. Ďakujeme.

        • Dištančné vzdelávanie ročníkov 5.-9.
          • Dištančné vzdelávanie ročníkov 5.-9.

          • Vyučovanie ročníkov 5.-9. prebieha dištančnou formou podľa upraveného rozvrhu platného od 26.10.2020, ktorý je publikovaný na stránke EduPage.

            Dištančná forma vzdelávania žiakov školy prebieha prostredníctvom elektronickej komunikácie s vyučujúcimi nasledujúcimi formami:

            • online vyučovacie hodiny (Microsoft Teams)
            • prostredníctvom portálu EduPagetu žiaci budú mať zadávané všetky domáce úlohy
            • prostredníctvom telefonickej komunikácie.

            Ak vyučovanie prebieha online, online hodiny sa organizujú  po v čase, ktorý zodpovedá  upravenému rozvrhu hodín v škole. Zmena termínu online hodiny sa uskutoční len po dohode so žiakmi.

            Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy v čase od 7:30 do 14:00 hod v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie / vypracovanie:

            • nové učivo na samoštúdium (napr. študijné texty, prezentácie, …)
            • úlohy na precvičenie učiva (pracovné listy, doplňovačky, …),
            • zadania na overenie pochopenia učiva (testy, previerky, …),
            • projekty na samostatnú prácu,
            • iné (video, audio nahrávka a pod.).

            Počas dištančného hodnotenia je možné aj zadávať úlohy, resp. testy, ktoré budú hodnotené. Žiak však o tom musí byť vopred upovedomený.

            Podklady na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov získava učiteľ v čase prerušeného vyučovania v školách najmä z portfólií žiackych prác a rozhovormi so žiakmi, príp. konzultáciou s rodičmi. Podkladmi môžu byť projekty, riešenia komplexných úloh, samostatné praktické práce spracované žiakmi počas domácej prípravy s prihliadnutím na individuálne podmienky každého žiaka.

            O odovzdaní úloh, prác a zadaní si vyučujúci vedú  evidenciu, ktorá sa bude brať do úvahy pri hodnotení žiaka na konci klasifikačného obdobia.

            Po skončení mimoriadneho prerušenia vyučovania budú žiaci preskúšaní opakovane z celého učiva, ktoré bolo obsahom vzdelávania počas prerušenia vyučovania.

             Pre zákonného zástupcu žiaka z toho vyplývajú nasledujúce povinnosti:

            1. Pravidelne sleduje EduPage, resp. stránku školy a riadi sa aktuálnymi pokynmi školy.
            2. Dohliada a zodpovedá, aby sa žiak prihlasoval na online hodiny v stanovenom čase a svedomito vypracovával úlohy, ktoré má od učiteľov nariadené. 
            3. Ak bude žiak na online hodine neprítomný a vopred sa vyučujúcemu neospravedlnil, jeho absenciu je rodič povinný nahlásiť a zdôvodniť. Ak sa žiak nemôže zúčastňovať vzdelávania na diaľku v určitom období z objektívnych príčin, napr. zo zdravotných dôvodov, oznámi zákonný zástupca žiaka túto skutočnosť triednemu učiteľovi.

            Pre žiakov z toho vyplývajú nasledujúce povinnosti:

            1. Dištančné vzdelávanie je pre teba povinné.
            2. Pravidelne sleduješ EduPage, kam Ti jednotliví učitelia posielajú pokyny k dištančnému vzdelávaniu.
            3. Online vyučovacie hodiny budú prebiehať v časovom intervale, ktorý zodpovedá upravenému aktuálne platnému  rozvrhu hodín. Zmenu môže vykonať len učiteľ príslušného predmetu po vzájomnej dohodeso žiakmi.
            4. Online vyučovacie hodiny sú pre Teba povinné. Svoju neprítomnosť musíš Ty alebo Tvoj rodič (zákonný zástupca) ospravedlniť danému vyučujúcemu.
            5. Na online hodinách pozorne počúvaš výklad vyučujúceho a aktívne pracuješ.
            6. V prípade nevhodného správania počas online-vyučovania má vyučujúci právo vylúčiť ťa z hodiny a tvoje nevhodné správanie počas online-vyučovania sa odzrkadlí v hodnotení tvojho správania za dané klasifikačné obdobie.

            V prípade akýchkoľvek nejasností, problémov a pod., neváhajte kntaktovať triedneho učiteľa. Sme tu pre Vás.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhodol dňa 23.10.2020 nasledovne:

            1.  Jesenné prázdniny sa uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

            2. S účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v piatom až deviatom ročníku.

            Piaty až deviaty ročník prechádza na dištančné vzdelávanie. Toto bude realizované prostredníctvom EduPage a Microsoft Teams. O podrobnostiach budú žiaci i rodičia informovaní v pondelok 26.10.2020.

            Žiaci ročníkov 5.-9. sú hromadne odhlásení z obeda.

            Ročníky 1.-4. sa učia podľa riadneho rozvrhu. Žiaci prichádzajú do školy od 7.30 hod.

            ŠKD  funguje v bežnej prevádzke. 

            Prosíme rodičov i žiakov, aby sledovali oznamy na stránke školy a správy na EduPage.

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Opatrenia od 12.októbra 2020
          • Opatrenia od 12.októbra 2020

          • Od pondelka 12.októbra 2020 sú rúška povinné na 2. a tiež aj na 1.stupni základnej školy. Vyučovanie a činnosť ŠKD prebieha v bežnom režime. Prosíme Vás o sledovanie oznamov na stránke školy alebo EduPage.

        • OZNAM PRE RODIČOV
          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá zákonný zástupca písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, nájdete ho v prílohe.

            V zmysle rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.augusta 2020 účinného od 1.septembra 2020 môže zákonný zástupca žiaka ospravedlniť jeho neprítomnosť v škole nasledovne:

            Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní.

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecne zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom.

            Zároveň opäť prosíme rodičov a všetkých návštevníkov školy o pochopenie, nakoľko vstup do interiéru je pre verejnosť obmedzený len na mimoriadne situácie. Je to tak najmä pre zachovanie zdravia aj Vašich detí.

        • Organizácia vyučovania od 14.10.2020
          • Organizácia vyučovania od 14.10.2020

          • Vyučovanie všetkých ročníkov prebieha podľa riadneho rozvrhu.

            Príchod do školy od 7.20 – 7.40 hod nasledovne:

            hlavný vchod – 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 6.A, 6.B, 9.A, 9.B

            žiacky vchod – 1.A, 1.B, 4.B, 5.A, 5.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B

            Ranná ŠKD je v prevádzke od 6.30 hod.

            Popoludňajšia ŠKD funguje v bežnom režime.

            Rúška sú povinné pre všetky ročníky školy.

            Prosíme, sledujte ďalšie oznamy na stránke školy.

            Ďakujeme za porozumenie.