• Návrat žiakov do školy - aktualizácia
          • Návrat žiakov do školy - aktualizácia

          • Od pondelka 8.2.2021 sa môžu do školy vrátiť žiaci ročníkov 1.stupňa základnej školy, teda žiaci ročníkov 1.-4. Podmienka nástupu žiakov do školy je negatívny výsledok testu na COVID-19 jedného zákonného zástupcu žiaka. Žiaci nemusia byť testovaní. 

            Prosíme, sledujte oznamy na stránke školy, budeme Vás informovať. RUVZ môže prerušiť vyučovanie v závislosti od epidemiologickej situácie v okrese a vzhľadom na to, že epidemiologická situácia v našom okrese je nepriaznivá, školy sa v okrese Prievidza pravdepodobne neotvoria.

            Testovanie na COVID-19 bude prebiehať v sobotu a v nedeľu (6.-7.2.2021) aj v našej obci, bližšie informácie budú zverejnené na webovom sídle obce.

        • Vážení rodičia,
          • Vážení rodičia,

          • život neustále prináša nečakané zmeny. Dnes boli prvýkrát výpisy klasifikácie a hodnotenia žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021 odposlané cez aplikáciu EduPage. Tento systém vygeneroval aj dochádzku žiakov do školy, vymeškané ospravedlnené hodiny žiaka, a to aj napriek tomu, že vyučovanie prebiehalo dištančnou formou a žiaci sa ho zúčastňovali.  Ďakujeme za porozumenie.

            Žiakom prajeme, aby druhý polrok školského roka zvládli.

        • Vyučovanie od 1. februára 2021
          • Vyučovanie od 1. februára 2021

          • Vyučovanie vo všetkých ročníkoch prebieha naďalej dištančnou formou. 

            V časti Dokumenty bol zverejnený Dodatok č.3 k školskému poriadku. Prosíme o jeho preštudovanie. 

            Prajeme veľa síl a trpezlivosti pri zvládaní dištančného vzdelávania. Veríme, že sa už čoskoro uvidíme v škole.

        • Vyučovanie od 11.1.2021
          • Vyučovanie od 11.1.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 5.1.2021 bude vyučovanie od pondelka 11.1.2021 do piatku 15.1.2021 prebiehať vo všetkých ročníkov dištančne. 

            Ročníky 5.- 9. sa učia podľa online rozvrhu rovnako ako pred vianočnými prázdninami. 

            O organizácii vyučovania ročníkov 1.- 4. Vás budú informovať triedni vyučujúci prostredníctvom EduPage. 

            Školský klub  v tomto týždni nebude v prevádzke. 

            O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

            Znenie uvedeného rozhodnutia nájdete v prílohe.

            Prajeme všetko dobré, hlavne zdravie všetkým.

        • POĎAKOVANIE
          • POĎAKOVANIE

          • Vážení rodičia,

            ďakujeme za vyplnenie dotazníka k návratu žiakov ročníkov 5.-9. do školy po vianočných prázdninách.

            Počet odpovedí 174, nehlasovali 10.

            - 64,4 % má záujem o prezenčnú formu vzdelávania a zároveň súhlasí s pretestovaním na ochorenie COVID 19 žiaka a jedného zákonného zástupcu testovaného žiaka

            - 35,6 % má záujem o pokračovanie vzdelávania dištančnou formou

            Ako sme už uviedli, dúfame, že epidemiologická situácia v okrese bude po sviatkoch priaznivá a žiaci nastúpia do školy bez nutnosti testovania.

            O ďalšom postupe Vás budeme priebežne informovať. Ďakujeme!

        • Dotazník k návratu žiakov do školy
          • Dotazník k návratu žiakov do školy

          • Vážení rodičia,

            17.12.2020 vyšiel manuál Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu k návratu do škôl 2021 (príloha). Forma vzdelávania sa bude od 10.1.2021 odvíjať od aktuálnej epidemiologickej situácie v našom regióne. Regióny sa budú zaraďovať do jednotlivých stupňov ostražitosti alebo varovania. Ak sa náš okres bude nachádzať v stupni II. alebo III. varovania, bude prezenčné vyučovanie pre II. stupeň podmienené súhlasom  s testovaním na COVID-19 žiaka II. stupňa a jedného zákonného  zástupcu, ako aj vyučujúcich na II. stupni.

            Škola preto musí uskutočniť prieskum záujmu o nástup žiakov medzi rodičmi II. stupňa, čo je v týchto dňoch realizované formou dotazníkového prieskumu. Ak ste sa ešte nevyjadrili, prosíme, urobte tak dnes 20.12.2020 do 20.00 hod. Váš názor je pre nás dôležitý, pretože v zmysle manuálu „Návrat do škôl 2021“ zriaďovateľ školy nahlasuje do 21. 12. 2020 počet záujemcov o testovanie a miesto testovania za svoju školu tak, aby príslušné okresné úrady zabezpečili pre testovacie odberové miesto (MOM) dostatok antigénových testov.

            Dúfame, že situácia bude priaznivá a žiaci sa budú môcť vrátiť do školy bez testovania. Napriek tomu Vás prosíme o vyjadrenie názoru v dotazníku tu:

            https://forms.gle/F3gzJYRbegJE9pWa7

             

        • DOTAZNÍK - návrat do školy po vianočných prázdninách
          • DOTAZNÍK - návrat do školy po vianočných prázdninách

          • Prezenčné výučba žiakov 1.stupňa bude po vianočných prázdninách pokračovať bez nutnosti testovania.

            V prípade, že sa okres Prievidza na základe regionálnych indikátorov dostane do fázy II. alebo III. stupňa varovania, uskutoční sa prezenčná výučba žiakov 2. stupňa (ročníky 5.-9.) iba pre otestovaných žiakov, pričom musí byť otestovaný aj jeden zákonný zástupca testovaného žiaka žijúci v spololočnej domácnosti.

            Škola využije pre testovanie zamestnancov, žiakov a jedného zákonného zástupcu testovaného žiaka vlastné mobilné odberové miesto, ktoré bude zriadené v našej obci. Pôjde o testovanie antigénovými testami.

            Prosíme rodičov, aby záujem o testovanie  vyjadrili v priloženom dotazníku.

            Prosíme o vyplnenie dotazníka za každé dieťa OSOBITNE.

            Uzávierka prieskumu je v nedeľu 20.12.2012 o 20.00 hod.

            DOTAZNÍK otvoríte tu:

            https://forms.gle/F3gzJYRbegJE9pWa7

        • „Chcem, aby ma ľudia poznali ako Barboru Piešovú, nie ako víťazku Superstar.“
          • „Chcem, aby ma ľudia poznali ako Barboru Piešovú, nie ako víťazku Superstar.“

          • Aj týmito slovami sa prezentovala nová vychádzajúca hviezda slovenskej hudobnej scény – Barbora Piešová. V utorok 15. 12. 2020 sa konala v online priestoroch aplikácie Zoom beseda so speváčkou, ktorá sa preslávila ako víťazka známej speváckej súťaže. Prihlásilo sa 25 žiakov, ktorí nedočkavo čakali, kým sa im Barbora prihovorí a budú  jej môcť klásť otázky. Po úvodnom predstavení sa žiaci opatrne pustili do otázok. Neskôr sa osmelili a vznikli aj vtipné situácie. Barbora sa snažila každému zodpovedať ich zvedavé otázky. Žiakov zaujímalo najmä to, prečo sa prihlásila do súťaže, či plánuje spolupracovať aj s ostatnými účinkujúcimi, ale opýtali sa aj na to, čo plánuje v budúcnosti, a či sa nebude zaujímať o rolu v nejakom filme. Od Barbory dostali žiaci otázku – či sa poriadne učia. Žiaci ostali zaskočení, ale po chvíľke ticha priznali aj to, aké „ťaháky“ si robia. Celá online beseda sa niesla vo veľmi príjemnej atmosfére. Barbore prajeme veľa úspechov v jej budúcej speváckej kariére. Ďakujeme.

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol dňa 11.12.2020 takto:

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

        • POĎAKOVANIE
          • POĎAKOVANIE

          • Naša škola sa zapojila do akcie „ Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?“. Odovzdali sme 47 krásnych krabičiek, ktoré určite potešia starčekov a starenky v domovoch sociálnych služieb v našom okrese. Ďakujeme všetkým rodičom a detičkám s láskavým srdcom, ktorí sa zapojili do tejto úžasnej akcie. Nech je váš skutok zapísaný veľkými písmenami v Knihe života. Prajem vám krásne sviatky, a nech vás hreje pocit, že ste niekoho urobili šťastným.

        • Obnovenie vyučovania v triede 1.A
          • Obnovenie vyučovania v triede 1.A

          • Karanténne opatrenie bolo nariadené RUVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach na základe epidemiologických zistení do piatka 11.12.2020 vrátane. Od pondelka 14.12.2020 pokračuje trieda 1.A opäť v prezenčnom vdelávaní. Tešíme sa na Vás!

        • VÝSLEDKY DOTAZNÍKA - oznam pre žiakov a rodičov 2.stupňa
          • VÝSLEDKY DOTAZNÍKA - oznam pre žiakov a rodičov 2.stupňa

          • O testovanie antigénovými testami žiaka a zákonného zástupcu pred nástupom do školy prejavilo v ankete záujem 46,4 % rodičov žiakov 2.stupňa našej základnej školy.

            Na základe dohody so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že do utorka 22.decembra 2020 ročníky 5.-9. pokračujú v dištančnom vzdelávaní rovnakou formou ako doteraz.

            V stredu 23.12.2020 začínajú vianočné prázdniny.

            O akýchkoľvek zmenách Vás budeme informovať.

            Ďakujeme za spoluprácu.

        • Dôležitý oznam pre rodičov žiakov ročníkov 5.-9.
          • Dôležitý oznam pre rodičov žiakov ročníkov 5.-9.

          • Vážení rodičia,

            prosíme Vás o vyplnenie dotazníka týkajúceho sa zisťovania záujmu zákonných zástupcov žiakov o testovanie antigénovými testami pred nástupom žiakov 2.stupňa do školy. Dotazník Vám bol zaslaný do správy cez Edupage, prosíme o jeho vyplnenie do utorka 8.12.220 do 20.00 hod..

            V  piatok 4.decembra 2020 vydal minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhodnutie o obnovení vyučovania v základných školách v piatom až deviatom ročníku, ale toto iba pre žiakov, ktorí splnia podmienky uvedené v bode B1. uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 760/2020 zo 4.decembra 2020 a podmienky uvedené vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č.32/2020 .

            Nástup žiaka do školy je podmienený preukázaním sa negatívnym výsledkom antigénového testu alebo PCR testu na ochorenie COVID-19 žiaka  a jedného zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti, pričom výsledok testu nesmie byť starší ako 7, 14 alebo 21 dní v závislosti od epidemiologickej situácie v okrese.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a vyplnenie dotazníka.V prípade záujmu rodičov o testovanie škola v spolupráci so zriaďovateľom testovanie zabezpečí v čo najkratšom termíne.

        • Karanténne opatrenie
          • Karanténne opatrenie

          • Karanténne opatrenie bolo nariadené RUVZ v Prievidzi so sídlom v Bojniciach triede 1A z dôvodu podozrenia na ochorenie COVID – 19. Trieda sa vzdeláva dištančne. Karanténne opatrenie platí od 07.12.2020 vrátane do odvolania.

        • Vyučovanie od pondelka 7.12.2020
          • Vyučovanie od pondelka 7.12.2020

          • Ročníky 5.-9. sa učia naďalej dištančne. O prípadných zmenách Vás budeme ihneď informovať, sledujte, prosíme, oznamy na stránke školy.  

            Ročníky 1.-4. sa učia podľa riadneho rozvrhu, ŠKD je v prevádzke v bežnom režime. Pripomíname, že po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá zákonný zástupca písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, nájdete ho v prílohe.

            Prajeme všetkým pokojný adventný čas. 

        • Príde k nám Mikuláš
          • Príde k nám Mikuláš

          • Komisia kultúry v spolupráci so školou a so Školským parlamentom zmenila vzhľadom na súčasnú situáciu organizáciu podujatia ,,Príde k nám Mikuláš“. Podujatie bude zabezpečené tak, aby sme dodržali všetky hygienické a epidemiologické opatrenia.

            Ročníky 1 až 4 – od 8,00 do 9,30 h.

            Mikuláš navštívi jednotlivé triedy. Balíčky pre triedy budú zabalené v jednom červenom vreci, Mikuláš vrece odovzdá pani učiteľke a ona ich potom rozdá deťom.

            Ročníky  5 až 9 podľa nasledovného harmonogramu:

            5.A      9:00 – 9:15

            5.B      9:15 – 9:30

            6.A      9:30 – 9:45

            6.B      9:45 – 10:00

            7.A      10:00 – 10:15

            7.B      10:15 – 10:30

            8.A      10:30 – 10:45

            8.B      10:45 – 11:00

            9.A      11:00 – 11:15

            9.B      11:15 – 11:30

            Žiaci prídu žiackym vchodom, prejdú filtrom a po prevzatí balíčka, odídu hlavným vchodom.

            Online hodiny sa v tento deň nekonajú, žiakom budú úlohy zaslané cez EduPage.